Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur ve yönetim kurulu üyeleri Gelikspor-Kozluspor maçında yapılan hakem hatalarının yanı sıra Kozlu Belediyespor-Akınspor maçının atamasına büyük tepki gösterdi. Bütün bir sezon boyunca yapılan hatalar için çarpıcı bir talepte bulunan Başkan Resul Cesur, "İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış Gelikspor Kulüp Başkanı olsun, 5 hakem de yönetici. Ben İl Hakem Kurulu Başkanı olayım, yöneticilerim de hakem. Hakem olarak Gelikspor aleyhine yaptığımız hataların ardından Gelikspor Kulüp Başkanı Evren Atış ve yöneticileri acaba ne gibi tepki gösterecek, merak ediyorum" dedi.

GELİKSPOR YÖNETİMİNDEN TEPKİ DOLU AÇIKLAMA

"25'er puanla play-off'ta ilk ikide yer alan takımların içinden Kozlu Belediyespor, Gelikspor ile ikili müsabakalarındaki 1 gol averaj ile şampiyon ilan edildi, bir üst lig olan Bal ligine yükseldi. Kozlu Belediyespor'u tebrik eder Bölgesel Amatör Lig'de başarılar dileriz.

Gelikspor'da ikinci olarak Bölgesel Amatör lig takımlarımızdan Devrek Belediyespor ile play-out maçına çıkacak, müsabakayı kazanan takım Bölgesel Amatör ligine devam edecek.

Evet 1 gol averajının ne kadar önemli olduğu ve bu averajın seni şampiyon yapacağı bilinen bir uygulamaydı. Gelikspor Kozlu'da oynanan ilk müsabakayı 2-0 kaybetti. İkinci müsabakayı Gelik'te Gelikspor 2-1 kazandı ve karşılıklı alınan sonuçlar neticesinde Kozlu Belediyespor 1 gol averaj ile Bölgesel Amatör ligine direk çıktı.

Şimdi bizim burada sormak istediğimiz şu: Gelik'te oynanan müsabaka 1-1 devam ederken Geliksporlu oyuncumuz Kudret İleri kaleci ve tüm defansı geçip topu boş kaleye gönderecekti ki Kozlu Belediyesporlu oyuncunun bizim oyuncumuzun topa vuracağı ayağını tam topa vuracakken çekerek düşürdü. Direkt kırmızı kart ile cezalandırması gerekirken bu pozisyonu görmezden gelerek Gelikspor'un avantajının önünü kesen Klasman hakemi Hakan Ergin ve üç yardımcısı Gelikspor'un hakkını nasıl ödeyecek.

Biz Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur, Kulüp yöneticileri ve Gelikli sporseverler olarak avantajımızın önünü bilerek kesen emeğimizi çalan Hakan Ergin ve yardımcılarına hakkımızı helal etmiyoruz.

HAKEMLİĞİ BIRAKMALARINI BEKLİYORUZ

Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur yaptığı açıklamasında "Zonguldaklı hakemler Hakan Ergin, Ferhat Eren Çelik, Bayram Çiv ve Hakan Aydın hakemliği derhal bırakmadı, İl Hakem Kurulu da istifa etmeli. Bu hakemler bizim hem geçtiğimiz sezon, hem de bu sezon oynadığımız maçlarımızı katletti." dedi.

"HAKAN AYDIN GÖREVİNİ TAMAMLAYAMADI MI?

Başkan Resul Cesur "Gelikspor-Kozlu Belediyespor maçının 4'üncü hakemi Hakan Aydın 90 dakika bizim yedek kulübemizi taciz etti, konsantrasyonumuzu bozdu, rakip yedek kulübesine 1 kez dahi gitmedi. Aynı Hakan Aydın Pazar günü oynanan Kozlu Belediyespor-Akınspor maçına hakem olarak atandı. İl Hakem Kurulu Gelik-Kozlu Belediyespor maçında 4'üncü hakem olarak görev yapan Hakan Aydın'ı görevini tamamlaması için mi atadı.

"YANLIŞ ATAMA İÇİN UYARMIŞTIM"

Başkan Cesur, "Gelikspor-Kozlu Belediyespor maçının 4'üncü hakemi Hakan Aydın'ın Kozlu Belediyespor-Akınspor maçına atanmasının ardından İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış'ı aradım. Hakan Aydın'ın bir önceki maçta Gelik-Kozlu Belediyespor maçında 4'üncü hakem olarak görev yaptığını, Kozlu-Akınspor maçına hakem olarak atanmasının yanlış olduğunu, hakemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Evren Atış ise hakem değişikliği yapmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Kozlu-Akın maçını Hakan Aydın yönetti. Endişelerimizin ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha görüldü.

"ONLARI KULÜP BAŞKANI VE YÖNETİCİ YAPALIM, BAKALIM NE YAPACAKLAR"

Başkan Resul Cesur çarpıcı bir söylemde bulunarak şunları söyledi: "Biz Gelikspor yönetimi olarak çok büyük paralar harcayarak, büyük emek verip, ailelerimizden fedakarlık yaparak bu kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Burada büyük emek var. Ama bir hakem çıkıyor, bütün bir sezonun emeğini çaldığı ve çalmadığı düdüklerle heba ediyor.
Şöyle bir empati yapmalarını istiyoruz: İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış Gelikspor'un kulüp başkanı olsun, Hakan Ergin, Ferhat Eren Çelik, Bayram Çiv ve Hakan Aydın da kulüp yöneticisi olsun. Bizler de hakem olalım. Gelikspor'a karşı bu haksızlıkları ve yanlış yönetimleri gösterip takımın kaderi ile oynayalım. Gelikspor Kulüp Başkanı Evren Atış ve yönetim kurulu üyeleri Hakan Ergin, Ferhat Eren Çelik, Tayfun Kurnaz, Bayram Çiv ve Hakan Aydın bizlere nasıl bir tepki gösterecek merak ediyorum.

O zaman bizlerin feryadını, yönetim, teknik heyet ve futbolcuların yanı sıra tüm Gelik halkının acısını çok daha iyi anlayacaklar diye düşünüyorum. Hakkımızı yiyen hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz"