Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen açılışa; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Zabıta Müdürü Mürsel Çoban, Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluk Başkanı Hamza Başören ile panayırın açılmasında girişimcilik yapan esnaflardan Ayhan Turnay ve Serhan Tunay ile esnaflar, vatandaşlar katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir; ' Daha önceki panayırın eksiklikleri bir tarafa yazmıştım. Bu eksiklikleri bir hafta içerisinde dosya haline getirdim. Önümüzdeki hafta veya aylarda ağabey dediğim ve canı gönülden sevdiğim Çaycuma'yı her akşam yattığında sabah kalkarken Çaycuma'yı nasıl güzelleştireyim diye projeler yapan Belediye Başkanımız burdaki panayırın Bartın, Karabük, Zonguldak ve en büyük Pazar yeri olmasına istinaden panayırın daha profesyonel hale gelebilmesi için proje hazırladım. Önümüzdeki günlerde inşallah el birlikte sizlerde esnaf kardeşlerimiz olarak bu işin taşın altına elinizi koyacaksınız. Eğer o projeyi gerçekleştirebilirsek 2-3 aylık panayırda her akşam değişik konserler olmak kaydıyla gurbetçilerimiz zaten dolduruyor. Birde Bartın, Karabük ve Zonguldak'taki vatandaşlarımızı da ağırlayacağımızı düşünüyorum. Bu süreç içerisinde hepinize bol kazançlar diliyorum. Kurban Bayramı da yaklaşıyor, şimdikten bayramınızı da tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı herkesi alışverişe beklediklerini söyleyerek: "Çaycuma'da ne yapıyorsak, birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz. Bu akşamda burada olmaktan mutluluk duyuyorum. 4.'cü dedik, pandemi ve sıkıntılar girdi. İki girişimci kardeşimizin Ayhan ve Serhan kardeşimizin girişimleriyle bu noktaya geldi. Bu yerin Çaycuma'da nabzının ve kalbinin attığı yerde bu işi daha büyük etkinliklerle getirmeye gurur duyarım, kıvanç duyarım. Genç arkadaşlarımıza hepinizin destek olmasını, canı gönülden arzu ediyorum. Hepimizin işi çok zor, ben bunu siyaseten söylemiyorum. Esnaf arkadaşlarımızın işi de zor. Vatandaşlarımızın işi de zor. Ama her gecenin sabahı vardır. Bu zor günleri hep beraber paylaşarak, bu zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Pek alışık olmadığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu ticari faaliyet hem vatandaşlarımızın bolca alışveriş etmesini sağlar, hem de esnaf arkadaşlarımıza bir nefes aldırır. Herkesi Çaycuma'ya bekliyoruz. Çaycuma'da hoşça vakit geçirirler. Çaycuma'nın bundan sonraki geleceği de parlak, herşeye ve bütün gelişmelere hazırlıklıyız. İstiyoruz ki Çaycuma ile bağı olan herkesin işi yerinde olsun. Çaycuma'da refah ve mutluluk olsun. Çaycuma'da yaşayan insanlar mutlu olsun. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Panayırın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stant açan esnaflar gezildi'.