Basın toplantısına Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Kutayer, ilçe başkanı, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Rota, ülkenin düştüğü ekonomik kriz ve vatandaşın yaşadığı ekonomik kriz ile ilgili konuşmasında şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde çıktığımız bu yolda öncelikle insan olmak dedik, adalet dedik, hukuk dedik, liyakat dedik. Bunları çıktığımız her platformda geniş ve tecrübeli kadrolarımızla vatandaşlarımıza ilettik.
Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik olarak sıkıntılar atlatıyoruz ama biz bunları aşacak durumdayız. Bugünde burada bu işin profesörü dediğimiz Genel Başkan Yardımcımız Kerim Rota gerekli açıklamaları yapacaktır" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota ise açıklamasında, "Ekonomide sorunlar öncelikle sorun olduğunun kabulüyle başlar. Çünkü ülkemiz ağır bir ekonomik kriz içerisinde. Bu ekonomik kriz, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle başladı ve bugün hızlanarak özenli bir fakirleşme noktasına Türkiye'yi getirdi. Türkiye 2018 yılından bugüne kadar üç tane kur krizi yaşadı. Normal şartlarda bu kadar kısa bir sürede üç tane kur krizi yaşanması kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin sorunlarının bütün dünyadan kaynakladığı, bütün dünyada oluşan gelişmeler sonucu Türkiye'ye geldiği iddiası da tamamen boştur. Türkiye maalesef dünyadaki 193 ülke arasında enflasyonu en yüksek 7 ülke haline gelmiş durumda. Bundan 4 sene önce tek haneli enflasyonumuz varken. Yine Türkiye gıda enflasyonunda dünyada en yüksek 4 ülke haline geldi. 2018 yılından bu yana milli gelir dolar bazında en çok düşen Arjantin'le birlikte ikinci ülke konumundayız. Bu noktadan bakıldığında çok önemli bir başarısızlık, çok önemli beceriksizlik, daha önemlisi bir yönetememe sorunu olduğunu görüyoruz. Zaten partimizin çıkış noktası, Genel Başkanımızın istifası hatta ihracına gelme süreci bu motivasyonla başladı. Bu motivasyonla işlerin iyi yönetileceği veya düzelebileceğini inansaydı zaten parti kurma girişimine girmezdi.
Bugün geldiğimiz noktada ekonomik krizin çok yıkıcı etkileri olduğunu görüyoruz. En başta yoksulluk ve gelir dağılımı geliyor. Türkiye'de gelirin yarısını en zengin yüzde 20 almakta. En aşağıdaki yani en fakir yüzde 60 ise gelirin yüzde 6'sını almaktadır. Bu da 16 milyon insan ediyor. Bu noktadan bakıldığında Türkiye'de en önemli ekonomik sorunların başında enflasyon ve işsizlik ile gelir dağılımı ile oluşan yoksulluk geliyor.

Gelecek Partisi olarak parti programımızda ve sonrasında açıkladığımız 'Ekonomik Programlarla' ekonomik kriz ve yoksulluğa çözümü ortaya koyuyoruz.
Türkiye'nin içerisine düşürüldüğü ekonomik durumu hiç hak etmiyor. Muhtemelen 2023 yılındaki seçimle Türkiye'de 5 yıllık kesintisiz iktidarın işleri yeniden yoluna koyarak, yoksulluk sorununu çözeceğine inanıyoruz. İlk olarak enflasyonun tek haneli rakamlara düşürerek, milli geliri yeniden 10-15 bin dolarlar seviyesine yükseltmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte EYT sorunu da çözüm bekleyen öncelikli sorunlar arasında yer alıyor. Sadece eleştirmekle kalmıyor, çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde bir değişimin Türkiye'yi beklediğini düşünüyoruz.

Bilindiği gibi 6 parti liderinin toplanmasıyla önemli bir inisiyatif alındı. Öncelikle güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda bir uzlaşı yapıldı. Bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliğini sağlayacak çoğunluk elde edilemese bile, Türkiye'nin daha demokratik ve tarafsız bir Cumhurbaşkanının yönettiği, insan hakları ve insan onuruna saygılı bir Türkiye olması yolunda değişim için 6 lider önemli imzalar attılar.
Önümüzdeki dönemde öncelikle seçimin güvenle yapılması ve seçimin mutlaka Türkiye'ye pozitif bir değişim getirmesi yönünde umudumuzu koruyoruz. Bu süreç vatandaşlarımıza gelecek anlamında olumlu kapıların açacağına da yürekten inanıyoruz" dedi.