13-14 Nisan tarihlerinde Gebze'de yapılan modern pentatlon Analig Türkiye finallerinde il karmasını oluşturan Zonguldak Yüzme Kulübü sporcuları ilk kez katıldıkları müsabakalarda müthiş başarıya imza atarak takım halinde Türkiye ikincisi olmuştu.

Türkiye ikincisi olan sporcular antrenörler İlker Kubilay, Yunus Emre ve Eda Avcı nezaretinde Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'i makamında ziyaret etti. Yüksel antrenörler ve sporcuları başarılarından dolayı kutladı, sporcuları ödüllendirdi.

Ziyarette konuşan Hakan Yüksel şunları söyledi: "Anadolu Yıldızlar Ligi Modern Pentatlon yarışmalarına ilk defa katılan takımımız 1 puan farkla Türkiye 2 olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Çocuklarımızın çok başarılı olacaklarına inancımız tam. Antrenörlerimiz İlker Kubilay, Yunus Emre ve Eda Avcı ile sporcularımızı tebrik eediyor başarılar diliyorum"

SPORCULARIN GEBZE'DE ELDE ETTİĞİ DERECELER ŞU ŞEKİLDEYDİ

2009 kız Bayrak takımı (Lina Kumsal Güngören, Ada Berva Hamarat, İpek Güner) 691 puan toplayarak 692 puan Bursa İl karmasının ardından 1 puan fark ile Türkiye 2'ncisi, takım olarak 3'ncü oldu.

2010 kız takımı (R.Kumsal Porsuk, Duru Vicdan Böcek, Erva Usluoğlu) takım halinde Türkiye 3'ncüsü oldu.

2008 erkek takımı (Pusat Ş.Kılıç, Baran Köseoğlu, Duhan Demirci) Türkiye 3'üncüsü oldu.

2010 Mix bayrak takımı (A.Tuğra Karalı, R.Kumsal Porsuk) Türkiye 3'ncüsü oldu.