Zonguldak'ta Gazi Ortaokulu'nda bilim fuarı açıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, "Araştırma çalışmaların desteklenmesi çok önemli" derken, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da, "Biz bilime sevdalı kültüre meraklı ahlaklı ve nitelikli bir nesil yetiştirmek istiyoruz." dedi.


Gazi Ortaokulu 4006 Bilim Fuarı açıldı.
Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan tarafından açılan Bilim Fuarında 25 proje sergileniyor.
Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan sergilenen bilim projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Uçar ve Aldoğan öğrencileri tebrik ettiler.

UÇAR: ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARININ DESTEKLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, projeleri gerçekleştiren öğrencileri kutlayarak "Eğitimin güçlendirilmesi açısından bu ve benzeri çalışma yapılması gerekiyor. TÜBİTAK bilindiği üzere bilimsel bir kuruluştur ve Zonguldak'taki gençlerimizin yaptığı bilimsel çalışmalara destek vermesi çok güzel. Böylece çocukları hem sosyallleşiyor hem de kendilerine güvenleri artıyor, hem de sadece kendilerine derslerde verilen bilgilerle yetinmiyorlar araştırmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar. çünkü gelişmeyi ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Araştırma çalışmaların desteklenmesi çok önemli" dedi.

ALDOĞAN: BİZ BİLİME SEVDALI KÜLTÜRE MERAKLI AHLAKLI VE NİTELİKLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'da "Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum Zonguldak'taki tüm gençlerimizle gurur duyuyorum, onlar bizim aydınlık geleceğimizdir. İlimiz genelinde şu anda TÜBİTAK tarafından onaylanan 56 bilim fuarımız var ve bu fuarlarışu anda devam ediyor. Biz de elimden geldiği kadar fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Biz bilime sevdalı kültüre meraklı ahlaklı ve nitelikli bir nesil yetiştirmek istiyoruz.
Çocuklarımızı bilgi ve becerilerle donatıp insanlığın hayrına sarf edebilmelerini istiyoruz. Ben emeği geçen okul aile birliğimizin tamamına, öğretmenlerimize okul yönetiminde ve bir de her zaman destek olan sayın valimize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.