Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk'ün sabaha karşı 03.00'da polis tarafından evinden alınıp ifadeye götürülmesine tepki gösterdi.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Hafta sonu ilimizde günlük yayınlanan Pusula Gazetesi muhabiri Aytaç Öztürk'ün bir trafik kazası haberi ile ilgili kolluk güçleri tarafından bilgisine başvurulmuştur. Bu konuda savunması gece geç saatlerde alınmıştır.

Aytaç Öztürk, deneyimli bir gazeteci meslektaşımızdır. Adli, Polis ve Asayiş ile ilgili haberler ana iştigali olarak görünmektedir.

Aytaç Öztürk, meslektaşımız ile yaptığımız görüşmede konutundan gece yarısı saat 03.00 da alınarak polis merkezinde ifadesini verdiğini, daha sonra kolluk kuvvetleri tarafından konutuna bırakıldığı ifade etmiştir.

Ne olursa olsun gazeteci rutin bir haber için gece yarısı, sabaha karşın konutundan haber verilerek bile olsa alınmamalı. Normal statüdeki bir haber için gerekirse gazete imtiyaz sahibi veya yazı işleri müdürüne bilgi amaçlı başvurulmalıydı.

Gece yarısı, sabaha karşın emrivaki olan bu uygulamayı kabul etmiyoruz.

Kolluk kuvvetlerimiz ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığımızı bu konuda kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

ZGC Genel kurul üyemiz Aytaç Öztürk meslektaşımıza ve Pusula Gazetesine geçmiş olsun der, bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtiriz."