Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Kilimli sahil yolunda kamuoyunu bilgilendirme adına haber yaptığı sırada yüklenici firma ÖDF personeli tarafından sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalan Z HABER çalışanlarına yapılan çirkin saldırıyı kınayarak şu açıklamayı yaptı.
"Zonguldak'ta yayın hayatını devam ettirmekte olan "Z HABER'de görev yapan meslektaşlarımız Eren Aşkar ve Ali Sencer Arslan, 16 Ocak 2022 tarihinde Kilimli Sahil yolunda canlı yayına başladıkları esnada karayolunun yapımının yüklenici firması çalışanı olduğu belirtilen bir şahıs tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır.
Üstlendikleri kamu görevini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik, sözlü ve fiili saldırılar aynı zamanda basın özgürlüğüne saldırıdır. Basın Özgürlüğü, demokrasinin, toplum düzeninin ve özgürlüklerin temel kuralıdır.
Hatırlatmak isteriz ki, basın ilke ve kuralları ile basın özgürlüğü kavramı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlar ile evrensel hukuk kurallarıyla şekillenmiştir. Basın özgürlüğüne yönelik saldırılar ve engelleme girişimleri anayasal suçtur.
Basın, halkın haber ve bilgi alma talebini karşılayan yapısıyla bir kamu görevini yerine getirmektedir. Bu kamu görevi sırasında gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve baskı basın özgürlüğünün de ötesinde halkın haber alma özgürlüğüne yapıldığı anlamına gelir.
Basın özgürlüğünü korumak ve kollamakla görevli olan kamu kurum, kuruluş ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor, gazetecilere yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz ve meslektaşlarımız Eren Aşkar ile Ali Sencer Arslan'a geçmiş olsun diyoruz."