HAKEM CAMİASI YENİ SEZONU TÖRENLE AÇTI

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Zonguldak Şubesi'ne bağlı hakem ve gözlemciler, sezon açılışlarını yaptıkları bir törenle yaptı. Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tören başladı.

Açılışa Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Metin Cevahir ve Yönetimi, TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi Murat Oksay, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, MHK 11. Bölge eski Sorumlusu Erol Pesen hakemler ve gözlemciler katıldı. Konuşmaların ardından yeni sezonda görev yapacak hakemler stadyumda gösteri amaçlı kısa bir koşu yaparken hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından açılış tamamlandı. Hakem camiası açılışın ardından Kilise Restoranda akşam yemeğinde buluştu.

DERNEK BAŞKANI DEMİR: HAKEM CAMİASI OLARAK BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Nurettin Demir, yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Hakem kardeşlerim başta Zonguldak Kömürsporumuz ve hakemler için yeni sezonun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Eksiklerimiz olmuştur ama insan yapısıdır kul yapısıdır. Bunları yeni sezonda gidermeye çalışacağız. Bizler 7 ay gibi kısa sürede hakemlerin birlik ve beraberlik için olmaları için etkinlikler yaptık. Biz belediyeden veya kuruluşlardan herhangi bir yardım görmedik. Kendi yağımızda kavrulmaya çalıştık. Bizler büyük bir futbol ailesiyiz. Futbol hatalarla dolu bir oyundur. Bugünde yarında olacaktır. Önemli olan hataların art niyetli olmamasıdır.

CEVAHİR: HAKEM CAMİASI OLARAK SEZONA HAZIRIZ

Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Metin Cevahir, hakem camiasının tüm kadrolarıyla sezonu hazır olduğuna değinerek, “Yeni sezonda ki amacımız hakem hatalarını en az indirmektir. Geçtiğimiz sezon 1400 amatör maç, yeni sezonda bilgili ve donanımlı 18 klasman hakemi, 45 il hakemi, 50 aday hakem yeni sezona hazırdır. Bizlere bu seviyeye gelmemize emek harcayan Merkez Hakem Kurulu ve Üyelerine ve sayın Mustafa gümüş hocamıza ve saha konusunda bize yardımcı olan İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

PESEN: KLASMANA ÇIKINCA İŞİNİZ BİTMİYOR

Zonguldak MHK eski Bölge Sorumlusu Erol Pesen, açılışta yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi, “Görevimizi 2015 yılında Karabük’ten bir arkadaşımıza devrettik. İnşallah başarılı bir çalışma yaparak bölgemiz hakemlerine katkı sağlayacaktır. Sevgili hakem arkadaşlarımız sizler sahaya çıktığınız zaman adalet dağıtmak zorundasınız. Bu adaleti dağıtırken bütün takımlara eşit davranmak zorundasınız. Sahaya çıktığınız zaman lütfen cesaretli ve cesur olun. Cesaretli ve cesur olmasanız o 90 dakika bitmez. Sezon sonunda bazı arkadaşlarımızı klasmana teklif ediyorlar bazen çıkıyorlar bazen çıkamıyorlar ama çıktıktan sonra bazı görevlerimiz var. Sadece klasmana çıkmak olmuyor. Çok çalışmamız lazım. Klasman kitabını iyi okumalıyız. Sınavlardan çok yüksek puan almamız gerekiyor. Orada aldığınız puanlar sizin yönünüzü belirtiyor. Hem saha ve hem de kitaba çalışmanız gerekiyor.

YENİ SEZONDA HAKEMLERE BAŞARI DİLEDİLER

İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesi Murat Oksay, Zonguldaklı hakemlere yeni sezonda başarı dilerek, “Ben 93 96 yıllar arasında burada hakemlik yaptım. Bu hocalarımız sizleri başarıya taşıyacaktır. Klasman hakemlerimizden daha da çoğalacaktır.”

Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, “2015-2016 sezonu hakem arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Ülkemizin şuan birlik beraberlik olması lazım. Zonguldak hakemlik görevine adayan herkese de başarılar diliyorum. Hakem şanslarının da yanlarında olmalarını temenni ediyorum

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, şehitlerin ailesine başsağlığı dilerek sözlerine başlayarak, “Bunun yanında da futbol camiasının içerisinde bizler beraber yürümüş olup aramızdan ebediyete intikal etmiş büyüklerimize Allahtan rahmet diliyorum. Çok farklı duygular yaşıyorum. 1981 yıllında futbola başladığım dönemlerde maçımı yöneten hocalarım var. Futbolun en güzel tarafı buydu zaten. Hala dostluklarımız devam ediyor. Futbol en önemli unsuru hakemler farklı hayatları vardır. Tabi ki hakem olmayınca maçta olmuyor. Bu dönem de yeni bir heyecan ve yeni bir yıl olacaktır.

Editör: Pusula Gazetesi