Bir firma için kurumsal kimlik tasarımının yapılması ne kadar önemli bir yere sahip ise katılacağı fuar organizasyonlarında kullanılacağı fuar standının doğru şekilde tasarlanması da o kadar önemlidir. Çünkü bir organizasyonda yer alacak stand, firmanın kimliğini yansıtan kartvizit veya logo gibi önemli bir yere sahiptir.

Fuar standı ne kadar büyük olduğu, nasıl tasarlandığı, hangi malzemelerin kullanıldığı, görsellik, sadelik, karmaşıklık veya ışıklar gibi her ayrıntı firmayı ve firmanın kimliğini en doğru şekilde yansıtır. Bu nedenle yapılan tasarım mutlak bir şekilde kusursuz ve her ziyaretçiyi kendine çeken bir yapıya sahip olmalıdır.

Fuar Standları Nasıl Olmalıdır?

Wawa İçmimarlık, olarak tasarım ve mimari sektörünün içerisinde yer aldığımız ilk günden beri fuar stand tasarımı konusunda da çok detaylı hizmetlerimiz ile önemli bir noktada bulunuyoruz. Bu açıdan bir fuar standının sahip olması gereken özellikleri de net bir şekilde belirleyebiliyoruz. Örneğin, bir standın asla abartılı olmaması, fakat mutlak şekilde etkileyici olması gerekir.

Günümüzde dünyanın global anlamda tanınan firma ve markaları dahi stand tasarımlarında ışıltılı ve etkileyici bir görüntü ortaya koyarken, mütevazi fakat asla prestiji az görünen standlar kullanmaktadır. Aslında bir yandan göz alıcı bir niteliğe sahip olan fakat tasarım nüansı eksik bir şekilde ilgi çekmeyen ancak alıcıyı davet ederek kendine çeken standlar tasarlanmalıdır.

Fuar standları mutlak bir şekilde ürünü ve hizmeti ön plana çıkarırken, itici değil sade ve doğal bir yapıda olmalıdır. Fuaye alanlarındaki tezgahlar gibi bir görüntüye sahip olmadan aktif bir ürün ya da hizmet merkezi konumunda yer almalıdır. Öte yandan fiziksel kapsamda da fuar stand büyüklüğü, konumu, aydınlatması, teknik özellikleri, kurulumu, de-monte edilmesi ve taşınması gibi her özelliği ile profesyonel ve pratik bir yapıda olmalıdır.

Fuar Stand Boyutları Ve Cinsi Nasıl Olmalıdır?

Sizler için hazırladığımız stand tasarımlarında bugün temel olarak iki tercih sunuyoruz. Modüler yapısı ile günümüzün ekonomik stand tasarımları arasında bulunan maksima standlar her noktada hem yerel organizasyonlarda hem de uluslararası organizasyonlarda ön plana çıkmaktadır. Onlarca farklı materyalin bir arada kullanılabilmesi için imkan tanıyan bu standlar alüminyum profiller ve temel olarak ahşap malzemenin birleşimi yanında tüm materyaller ile birleşerek tasarlanır.

Diğer önemli stand tercihi ise özel tasarım ahşap standlar ile sağlanmaktadır. Bugün birçok önemli firma WAWA İçmimarlık, üzerinden aldığı hizmetlerde bu özel tasarımları talep etmektedir. Her iki stand tasarımında da en önemli noktalardan biri olan boyutlar için standın sunum alanı, görüşme alanı ve hizmet alanı gibi noktalar ideal boyutlar ile tasarlanır. Bu açıdan da her iki yanında komşusu bulunan sıra fuar standları, tam olarak köşede bulunan standlar ve blokların uç kısmında bulunarak üç taraftan açık noktadaki stantlar ile doğru boyutlarda tasarımlar yapılır.

Aslında fuar stant tasarımlarında tamamen bağımsız ve dört cephesi açık ada standlar en fazla ilgi çeken alanları sağlamaktadır. Bu gibi alanların herhangi biri tercih edildikten sonra fuar standın konumuna göre boyutlar belirlenirken, teknik donanımlar, aydınlatma, zemin döşemeleri ve iç dekorasyon göz önünde bulundurularak muhteşem sonuçlar elde edilebilir.

Fuar Stand Tasarım ve uygulama hizmeti almak için www.wawainteriors.com