Kdz.Ereğli'de Yaraşlıyörük Köyü'ndeki güreş sahasında gerçekleştirilen yağlı güreşlere 400 sporcu katıldı. Köy Muhtarı İbrahim Çalık ve bölgenin önemli güreşçilerinden Hüseyin Uğuz'un organizasyonu ile yapılan etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Finalde Nedim Güreli'i yenen Faruk Akkoyun, başpehlivan oldu.
Akkoyun, kendisine verilen altın kemeri Dünya ve Türkiye şampiyonluğu bulunan antrenör Ömer Aslantaş'a hediye etti.
Başpehlivan olan Akkoyun ile güreş severler öz çekim yapmak için birbirleri ile yarıştı.
Organizasyonda, "Güreş Ağası" unvanını 301 bin lira ödeyen iş adamı Aydın Arslan aldı.
Başaltı, büyük orta, tozkoparan, ayak, küçük orta, minik 1 ve minik 2 müsabakalarında ilk 3 dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Büyük ortada rakibini yenerek birinci olan Ahmet Faruk Uğuz'un güreşini tamamlamasının ardından 74 yaşındaki babaannesi Emine Uğuz, yanına gelerek temizlenmesine yardımcı oldu.
Etkinliğe Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç ve Ormanlı Belediye Başkanları, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Ali Akca, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı İlçe Başkanı Erol Oktay'ın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.