Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi, Barış, Dostluk Kreşi, Tatoğlu Kültür Merkezi'nde yıl sonu etkinliği düzenledi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ile kreş etkinliğine katılarak minikler ve aileleriyle bir araya geldi. Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisinin hazır bulunduğu etkinlikte minikler gösteriler yaptı, oyunlar oynadı.

Başkan Posbıyık, kreşten bu yıl mezun olan minikleri ve ailelerini tebrik etti.

Kdz. Ereğli'ye modern bir kreş kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

"Yıllardan bu yana bu kreşi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bir çok yönetim geldi, geçti. Hepsine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yeni gelen yönetime özellikle teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir şevkle başladılar göreve. Müthiş değişimler yaptılar. Onları biz de elimizden geldiği kadar destekledik. Miniklerimizi, yavrularımızı daha iyi noktalara getirmek için öğretmenlerimiz ellerinden geleni yaptılar.

-AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL, ÇOCUKLARI DAHA İYİ ORTAMDA YETİŞTİRMEK-

Erdemir İlkokulu karşısında, Erdemir'den aldığımız büyük bir alan var. Şu anda projeleri bitti, ihale aşamasına geldik. Hayalim bu Kreşi oraya taşımak. 2 katlı, geniş bir arazi. Sadece eğitim değil, aynı zamanda bahçesinde tarım yapıldığı, hayvanların bulunduğu, tavuk, ördek, kazın bulunduğu, bir fiil oraya gelen çocuklarımızın, doğayla, çiçekle iç içe olduğu bir kreş yapacağız. Belediyenin amacı kreşten para kazanmak değil. Daha da sübvanse ederek çocuklarımızın çok iyi şartlarda yetişmesini sağlamak."

Sevgi, Barış, Dostluk Kreşi Yönetim Kurulu Başkanı Halit Aydın da belediye kreşini tercih eden velilere ve kreşe destek veren Başkan Posbıyık'a teşekkür ederek; "Sizin Ereğli'ye olan aşkınız, çocuklara olan sevginiz ve bu konulardaki söylemleriniz bize rehber olmaktadır. Bizler biliyoruz ki, çocuklara ve çocukların eğitimine yapılan her yatırım geleceğe yapılan yatırım olacaktır. Bu anlayışla kreşimiz çocuklara hizmet vermektedir. Çocuklarımızın temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitilme çağı 0-6 yaş dönemidir. Belediye Kreşimiz 0-6 yaş grubu çocuklara meslek aşkı ile eğitim veren uzman bir kadroya sahiptir ve örnek bir kreştir. Sevgili anne ve babalar, çocuklarımızın eğitimi için böyle önemli bir dönemde ekibimize güvenerek bizleri tercih etmeniz bizim için gurur kaynağıdır" dedi.

Sevgi, Barış, Dostluk Kreşi Müdürü Zuhal Kırmızı Özcan da şunları söyledi:

"Hedefimiz öğrencilerimizi bireysel farklılıkları benimseyen bir ortamda, çağdaş, yaşamın getirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatarak, paylaşmayı bilen, katılımcı, sorgulayan ve özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Çünkü onlar bizim sahip olduğumuz en değerli varlıklardır. Geleceği emanet edeceğimiz bu varlıkları en iyi şekilde yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak için çabalayan saygıdeğer öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca yıl içerisinde yapılan çalışmalarda, emeği geçen başta yönetim kuruluma, personelime ve belediye çalışanlarına, bize desteği olan herkese huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Aldığımız emanetleri sevgi ve bilgi ile donatılmış olarak sizlere teslim ediyoruz. Diplomalarını verip keplerini fırlatmalarını izleyeceğiz. Yaşamlarının ilerleyen bölümlerinde bu yavrularımıza üstün başarılar, sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum."

Veliler adına bir konuşma yapan Tuğba Öztürk de Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve kreş yönetimine, öğretmenlere teşekkür etti.

Daha sonra kreş yönetimi, Başkan Posbıyık'a verdikleri destek için hediye takdiminde bulundu. Başkan Halil Posbıyık ve Eşi Neriman Posbıyık, 1 yılın ardından kreş öğrencilerinin karnelerini verdi, ardından hatıra fotoğrafı çekildi.