Toplantıya Ankara Valisi Vasip Şahin,Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,Bartın Valisi Nurtaç Arslan,Bolu Valisi Erkan Kılıç,Düzce Valisi Cevdet Atay,Karabük Valisi Fuat Gürel,Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,Kırşehir Valisi H.Mete Buhara,Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz katıldı.

Yapılan açıklama şöyle: "Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Zonguldak illerinin içinde bulunduğu 7. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı ilimizde gerçekleştirildi.

Vali Erol Ayyıldız'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Ankara Valisi Vasip Şahin, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce Valisi Cevdet Atay, Karabük Valisi Fuat Gürel, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, illerin İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, Sahil Güvenlik Grup Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Gönül şehri Eskişehir'imizde, ülkemizdeki anavatanından kopup çeşitli sebeplerle göç etmek zorunda kalmış göçmenlerimiz hususunda gerçekleştirilecek olan "Düzensiz Göçle Mücadele 7. Bölge Koordinasyon Toplantısı" nın hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali Ayyıldız, toplantı esnasında yaptığı konuşmada; "Göç ve göçmenler, çağımızın en önemli insanlık meselelerinden bir tanesi olup küresel ölçekte siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda uluslararası ilişkilerin ve ülkelerin politikalarının temel belirleyicisi haline gelmiştir. Ülkemiz göçmenlere kapılarını açmış, ihtiyaç duyanları koruma altına almış, göçmenlerin sorunları için bütün imkanlarını seferber etmiş; yasal düzenlemeler ve kurumsal yapılanmalarla dünya kamuoyu tarafından da saygı duyulan, örnek alınası bir tutum sergilemiştir." diye konuştu.

Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nın altı ayda bir düzenlendiğini ifade eden Ankara Valisi Vasip Şahin ise; "Bugün ikincisini Eskişehir'de düzenlediğimiz toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Düzensiz Göçle Mücadele de her bir ilimiz kendi üzerine düşen gayreti göstermeye çalışıyor. Düzensiz göçün getirdiği sorunları önlemeye, bununla mücadele etmeye çalışıyorlar. Daha çok koordinasyon içerisinde ve birlikte çalışmamız, birlikte mücadelemiz ile sınır illerimize destek vermiş oluruz." dedi.

Düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda; 7. bölgede yer alan Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Düzce Eskişehir, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak il sınırlarında yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler, yapılan çalışmalar ile istatistiki bilgiler paylaşılarak, istişareler yapıldı."