Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk Filyos Beldesinde 1950 yıllarında yapılan ve yıkılması gündemde olan okul ve kesilen ağaçlar ile ilgili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Okulun yıkılma kararının halka sorulması gerektiğini belirten Şeref Köktürk; "Filyos 1950'li yıllarda halktan toplanan yardımlar ile inşa edilen Filyos Orta okulunun yıkılması gündeme gelince, mevcut okulda okuyanların, orta okul sonrası eğitimlerine devam ederek başarılar yaratanların, hatıraları yaşanmışlıkları olanların, okulun yıkılmaması için sosyal medyadan ya da bizzat eylem yaparak duyarlılık yaratmaya çalışması sonrası, sazı eline alan Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın hakaretlerini ve hakaret boyutunu aşan saldırganlığını, olayı siyasete bağlamasını ayrıca Filyos Ateş Tuğla Fabrikasının sahipleri ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin organik bağı varmış algısı yaratmaya çalışmasını kınıyorum. 1950 yıllarında yapılan Filyos Orta Okulunun yıkılıp yıkılmamasını kent halkına sormadan, halka eğer okul yıkılırsa nasıl bir proje uygulanacağını anlatmadan ve önceki uygulamaları Filyos halkı yararına olmadığından Belediye Başkanına kuşku ile yaklaşılması doğrudur.

KIYI KENAR ÇİZGİSİNE UYULMADAN YAPILAN ÇOK KATLI BİNA ORTADADIR

2009 yılında balıkçı barınağını teslim alıp, soğuk hava deposu- tuvalet- su- elektrik vb. işlemlerini yapmadığınız gibi, barınağın ağız ve iç kısımlarında biriken kum temizliğini de yapamayarak barınağı işlemez hale getirip terk ettiğiniz ortadadır. Filyostaki kentleşmeyi geniş alana yayıp geleceğin Filyosunu yaratmak yerine, çok katlı binalar ile kenti tren yolu ile deniz arasına hapsettiğiniz ortadadır. 50- 60 yaşındaki ağaçların bir kısmını katlederek, Kamuya (halka) ait olan çay bahçesini Filyos halkının elinden aldığınız ortadadır.Sizden önceki Belediye Başkanları, Sezai Urgancıoğlu- Mehmet Dinler- Haşim Köktürk- Muzaffer Kayıkçı- Yaşar Kumpas- Saffet Çakar- Ertan Ülker ve Hilmi Uzun tarafından dikilen ağaçları çarık çürük diye nitelendirerek önemsizleştirmeniz ve 5-6 ay önce döneminizde dikilen ağaçları yüceltmeniz anlaşılır değil. Ayrıca bu dikilen ağaçlar şahsınızın cebinden değil Filyos halkının vergileri ile dikilen ağaçlardır. Filyos Belediyesi Ömer Ünal'ın çiftliği değil, doğru ya da yanlış harcadığınız her kuruşta Filyos halkının alın teri ve vergisi vardır.

Filyos Ateş Tuğla Fabrikasına gelince o fabrika Filyos'un yüz akı olmuştur. Binlerce emeklisi vardır. Yüzlerce genci sporla buluşturmuş Filyos Sümerateş Spor marka olmuştur. Özelleştirme sonrası gerekli modernizasyonu yapamadığı ve hava kirliliğine neden olduğu görülmüştür. Yapılması gereken mevcut alanın istimlak edilmesi ya da fabrikaya yeni arazi tahsisi yapılmasıdır. Bu da sizin de mensubu olduğunuz iktidarın tasarrufundadır. Fabrika'nın sahibi son seçimlerde sizin de mensubu olduğunuz AKP'den Milletvekili aday adayı olmuştur. Çözemediğiniz şahsi problemlerinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nin üzerine yıkamazsınız. Futbol sahasını yapacağınızın sözünü veren sizsiniz bu sözü tutmamak, yalanlara sığınmak ve kaçmanın sizi kurtarmayacağını biliniz. Değerli Filyoslu'lar, Filyos Orta Okulu'nun saygıdeğer mezunları, Filyos'un sahibi sizlersiniz, Belediye Başkanları gelir geçer, okulun yıkılıp yıkılmamasına sizler karar verirsiniz. Biz sizlerin görüşünüze saygı duyarız. Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın konuyu siyasete bağlaması ve farklı yapılarla CHP'yi ilişkilendirmeye çalışması bu basın açıklamasını yapma zorunluluğunu doğurmuştur. Tüm Filyoslu'lara saygı ve sevgilerimi sunuyor Filyos'un hak ettiği değere ulaşmasını diliyorum"dedi.