Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin tüm akademik birimleriyle disiplinlerarası işbirliği içinde olması planlanan Merkezimiz, Filyos ve çevresiyle ilgili bilgi, bulgu ve analizleri kamuoyu ile paylaşarak bölgesel sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Merkez ayrıca araştırmacılara, akademisyenlere çok yönlü araştırma ve geliştirme imkanı sunacak, yapılacak araştırmalar bilimsel birikime katkı sağlayacaktır.

'Enerji, Endüstriyel Üretim, Çelik, Çevre, Lojistik, Turizm, Göç, İstihdam gibi Alanlarda Disiplinlerarası Faaliyetler Yürütülecek'

Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin en önemli misyonlarından biri de, enerji, endüstriyel üretim, çelik, çevre, lojistik, turizm, göç ve istihdam gibi alanlarda ihtisaslaşmış uzmanlarca Filyos ve çevresi ile ilgili olarak yerel, bölgesel ve küresel çapta disiplinlerarası eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu faaliyetler sonunda ortaya çıkan bilgilerin paylaşılmasıdır.

Rektör Prof. Dr. Çufalı: Filyos Vadisi Projesi'nin Her Aşamasına Rol Almaya Devam Edeceğiz

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, rektörlük bünyesinde 'Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurulmasına yönelik teklife YÖK tarafından verilen onayın Üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz adına memnuniyet verici olduğunu ifade ederek sözlerine desteklerinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a, YÖK önceki dönem Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a ve Yükseköğretim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek başladı.

Filyos Vadisi Projesi'ni en başından beri çok önemsediklerini, bu çerçevede düzenlenen Filyos Çalıştayı'nın verimli geçtiğini ve 15-16 Ekim tarihlerinde Üniversitemiz organizatörlüğünde gerçekleşmesi planlanan Filyos Kongresi hazırlıklarının yapıldığını ifade eden Rektörümüz "Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz, hem ticari hem endüstriyel hem de lojistik üs haline gelmesi öngörülen Filyos Bölgesi ve çevresiyle ilgili bilimsel ve teknolojik desteğin sürdürülebilir kılınması açısından önemli rol oynayacaktır. Merkezin kurulması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eder, Merkezimizin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim." dedi