Gündemin 3'üncü maddesi: 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili Yönetmelikleri kapsamında İdaremiz görev ve sorumluluk alanında kalan; İlimiz, Devrek, Kilimli, Çaycuma İlçelerinde hazırlanacak olan; "Sayısal Halihazır Harita, İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu ve İmar Planlarının" İller Bankası A.Ş. aracılığı ile yaptırılması amacıyla, İller Bankası A.Ş.'ne yetki devri yapılması hususunun görüşülmesi.

Gündem maddesi; Filyos Projesi'nde görev alacak beyaz yakalılar ve çalışacak personel için konut alanlarının oluşturulması için 42 köyde çalışma yapılması iller Bankası'na yetki verilmesini içeriyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, gündem maddesi ile ilgili "Filyos Projesi'nin endüstri bölgesinde çalışacak beyaz yakalıların ve personelin konut ihtiyaçlarını gidermek için orada imar planı çalışmamız yapmamız gerekiyor. Ayrıca isteriz ki Filyos Vadi Projesi'nde çalışacak insanların yine Zonguldak bölgesinde ikamet etmelerini sağlamak, bu bölgede kazandıklarını bu bölgede harcamalarını çok önemsiyoruz. İmar düzenlemesi ile ilgili bir talebimiz oldu, bu çalışmayı yaparken de heyelan bölgesi mi, altyapısı müsait mi bunları planlarken de ciddi donelerin elimizde olması gerekiyor" dedi.

Gündemin 4'üncü maddesi şöyle: Ereğli İlçesi E. Sofular Köyünün köy yerleşik alının genişletilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 9 - 7 - 5 - 7 - 11 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5'inci maddesi: Alaplı İlçesi Aşağıdoğancılar Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda; 118 ada, 33 nolu parsel numaralı taşınmaz üzerinde, İl İdare Kurulunun 23.02.1993 tarih ve 1993/502 sayılı kararı ile onaylanan, Sanayi Amaçlı İmar Planına, 118 ada, 33 parsel numaralı taşınmazın plansız kısmı ile 118 ada, 49 nolu parsel ve 118 ada, 69 parsel nolu taşınmazların ilave edilmesi amacıyla hazırlanan "İlave Sanayi Alanı" 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 11 - 9 - 13 - 4 - 7 - 9 sayılı raporlarının görüşülmesi.
Gündem maddesi komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6'ncı maddesi: Devrek İlçesine bağlı Sofular Köyü, kanalizasyon atıkları halk sağlığını tehdit etmektedir. İvedi olarak kanalizasyon hattının ve fosseptik yerinin belirlenerek gerekli izin irtifak işlemlerinin tamamlanabilmesi için, İl Özel İdaresi 2022 yılı Ek Yatırım Programına alınması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 15 - 13 - 11 - 17 - 11 sayılı raporlarının görüşülmesi.

Gündem maddesi komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.