İnanış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar, Filyos Limanı ve uzatılan ve genişletilen Havaalanı Pistinin açılışını 29 Ekim 2020 tarihinde yapacağını iddia eddi.

Adnan Küçükvar'ın konuyla ilgili yazısı şöyle:
"Zonguldak'ın 'Kangren' olmuş sorunlarından biri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibarıyla son bulacak inşallah.
İnşallah, önümüzdeki dört aylık süreçte, gelişmeyi engelleyecek yeni bir sorun 'Peyda' olmaz.
72 Yıl önce (1947)yapılmış ve hizmet vermeye başlamış Zonguldak havaalanı. Ancak daha sonraları 'İLS Cihazı', 'Dağ tıraşı', 'Kuyruk rüzgarı', 'Pist uzunluğu' ,'Pist genişliği' gibi sorunlar nedeniyle küçük/büyük gövdeli uçakların iniş kalkışları sorun olmuş, uçuşlar yani ulaşım kesilmişti
Uçak bekleyişleri hüsrana dönmüş, bozulan hava dolayısıyla Zonguldak Havaalanına inemeyen uçaklar yolcularını yakın şehirlere indirmek zorunda kalmış, sefer ertelemeler maddi-manevi kayıplara neden olmuştu.
Tarihi Filyos Projesi'nin alt yapısı olan Liman inşaatı bitirilirken, yatırımcılara "Filyos'u seçin" çağrıları yapılırken, havaalanından iç ve dış hatlarda uçulamayış, ekonomi dünyasında 'Ayıp' olarak değerlendiriliyordu.
Her kafadan (Zonguldak-Bartın-Karabük)bir ses çıktı. Ancak, konuşmalar 'Çene suyu çorba' konuşmasından öteye geçmedi. Pistin uzatılması (3 bin lira) ve genişletilmesi (On bin lira)için gerekli olan para Lafa geldi mi 'Bir üfürükte mangalda kül bırakmayan' üç vilayetin seçilmiş/atanmışlarınca bulunamadı...
Kamuoyunda 'Havaalanı' ile ilgili başlayan 'Aleyhte tezahüratlar' neticesi, özel idare pist uzatılması konusunda alanda 'Tesviye' hareketi başlattı. Bu arada, konunun Cumhurbaşkanlığı katına ulaşmasıyla, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı olaya el koydu ve 6 milyon 300 bin lira gönderdi.
Havaalanı pistinin 310 metre daha (1881 metreden 2.191metreye) uzatılması için kazı başlatıldı. COLİN İnşaat beton zemini dökecek.
Beton döküm işlemleri yapıldıktan sonra bakanlıktan izin istenecek. Bakanlık izin verdiğinde, 15 Ağustos'tan Ekim'e kadar iptal edilecek ve Pist genişletme çalışmaları (30 metreden 45 metreye)yapılacak.
Yeni ve büyük aksaklık/lar çıkmazsa, Zonguldak Havaalanı pist uzatma ve genişletme çalışmaları 29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı'na kadar bitirilecek ve bu süre zarfında bitirilmesi planlanan Filyos Projesi liman inşaatı ile birlikte açılış yapılacak.
Havaalanı ve Liman İnşaatında bitirilme çalışmaları hızla devam ediyor.
Açılışların Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı öğrenildi."