AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Filyos Vadi Projesi ve doğalgaz çalışmaları ile ilgili Bartın ilinin daha çok ilgilendiği ve 'Filyos Bartın'a kayıyor' söylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak-Filyos Karayolu bağlantısına vurgu yaparak "Filyos ve Zonguldak arasındaki ulaşım ağındaki aksaklıklardan dolayı, iletişiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı böyle bir algı oluşmaya başladı. Ancak Filyos'a gelen beyaz yakalı, Bartın'da ikamet edebilir. Onun orada oturması Filyos Projesi'nin Bartın'a kayması demek değil" dedi.

Milletvekili Hamdi Uçar, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Filyos Zonguldak'tan uzaklaşıyor' bakış açısıyla konuyu değerlendirmenin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Filyos ve Zonguldak arasındaki ulaşım ağındaki aksaklıklardan dolayı, iletişiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı böyle bir algı oluşmaya başladı. Ancak biz Kilimli'ye kadar olan yolun açılışını yaptık. Kilimli-Muslu arasını seneye bu vakitler ulaşıma açmayı planlıyoruz. Diğer kısmın inşaatı hızla devam ediyor. Yani Zonguldak-Filyos arasındaki ulaşım ağımızı hem demiryolu olarak hem de karayolu olarak hızlı bir şekilde bağlıyoruz. Zaten demiryolu ağımız var, yeni demiryolu setleriyle yol ağımızı daha da zenginleştirebiliriz. Karayolu da bittiği zaman Zonguldak-Filyos birbirine entegre olmuş, 15-20 dakikada ulaşım sağlanabilecek bir alanımızdır. Bartın da hemen Filyos'un bitişiğinde bir ilimiz. Filyos Projesi'nden önce, oradaki bazı işyerlerinin işlerini Bartın'da hallettiklerini biliyoruz. Böyle bir tablonun içinde sanki 'Filyos Bartın'a kayacakmış' gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Filyos'a gelen beyaz yakalıların, işadamlarının ihtiyaçlarını karşılayacak, konaklayacak yerleşim alanlarının ilimizde yapılması gerekiyor. Ancak Filyos'a gelen beyaz yakalı, Bartın'da ikamet edebilir. Onun orada oturması Filyos Projesi'nin Bartın'a kayması demek değil. Önemli olan orada üretim sağlamak, istihdam sağlamaktır. Kamuoyunda yazılanlar çizilenler doğru değildir. Biz Filyos ile ilgilenmiyoruz diye bir şey olabilir mi, böyle bir ifade olabilir mi? Bakanlıklarla görüşüyoruz, biz Filyos'un her yönüyle ilgileniyoruz."