-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde faaliyet gösteren Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın çalışma ruhsatı iptal edildi. 30 iş günü içinde uygulanması gereken karar son gün tebliğ edildi ve fabrika mühürlendi.

İŞTE FİLYOS ATEŞ TUĞLA FABRİKASI'NIN
RUHSATINI İPTAL ETTİREN KARAR:

"Bu durumda, dava dosyasında mevcut tüm bilgi ve belgelerin ve bilirkişi raporunun birlikte değerlendirmesi sonucu, bir bölümü 1. Derecede Arkeolojik SİT alanı bir bölümü III. Derece SİT alanı içinde kalan Filyos Ateş Tuğla fabrikasının bulunduğu alanda Koruma Amaçlı İmar Planlarının bulunmadığı ve çevresinde yapılaşmanın bulunduğu da dikkate alındığında faaliyette bulunması halinde faaliyetinin biyolojik ve kimyasal yönden çevreye zarar vereceği anlaşıldığından 1. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese olarak verilen 06/10/2017 tarih ve RHT.67.00.2017.GSM.1.4 numaralı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatında kamu yararına ve hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır."
Bu kararın ardından ruhsatı veren Zonguldak İl Özel İdaresi yetkilileri, dün Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'na giderek mühürleme işlemini gerçekleştirdi.
Bilindiği gibi Filyos Atiş Tuğla Fabrikası, eski teknolojiyle çalışıyor, çevre ve gürültü kirliliğine neden oluyordu.