Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Filyos'ta beldenin ilçe olması için hazırladıkları dosyayı takdim ettiklerini belirtti belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkililere talimat verdiğini belirten Başkan Ünal "Doğalgaz Filyos'tan Türkiye'ye dağıtılacak geldiğimizde büyük gelişmeler olacak ve artık biz ilçe olmayı hak ettik" dedi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
"4 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'a geldi. Zonguldak'a ziyaret amaçlarından en önemlisi Filyos'tan çıkartılacak doğalgaz için rafine ve arıtma tesislerinin temel atma törenleriydi.
Bu arada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme fırsatımız oldu. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza Fiıyos'un çok önemli bir belde haline geldiğini,bu gelişmelerle birlikte limanın açılması, doğalgazın Filyos'tan karaya çıkartılıp Türkiye'ye dağıtılacak olması bile beldemizde büyük gelişmeler olacağı
Düşüncelerimizi ilettik. Biz Filyos'un artık İlçe olmayı hak ettiği yönündeki başlıklı yazımızı ve dosyamızı Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile paylaştık. Filyos'un doğalgaza kavuşması ile ilgili yapılan çalışmaların biraz daha hızlandırılarak 2022 yılında Filyos'nun doğalgaza kavuşması yönündeki çalışmaların hızlandırılması için dosyayı kendilerine verdik. Cumhurbaşkanımız ilgililere talimat verdi. Cumhurbaşkanımız ve ekibine doğalgazın çıkartılırken ve Filyos projesinin hayata geçirilirken yaptıkları çalışmalar için Filyos Belediye Başkanı olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."