Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesiyle başlayan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yürütülen operasyonda Kozlu'da Lebi Derya adlı sitede oturan müteahhit H.G. gözaltına alındı. Örgütün yeniden yapılanmasına yönelik çalışma yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi arasında avukat, müteahhit, esnaf, ihraç ve aktif kamu görevlilerinin olduğu bildirildi.
Daha önce FETÖ'den tutuklanıp hapis yatan isimlerden B.T.Ç, H.G, H.K. Ş.A., N.T.'nin gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Avukat M.A da gözaltına alındı. Araştırma görevlisi ve bir öğretmenin de gözaltında olduğu bilgisi iletildi.
RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü sabah saatlerinde başlayan FETÖ operasyonuyla ilgili açıklama yaptı:
"Terör Örgütü FETÖ'nün Zonguldak ilimizdeki mensuplarından İŞ İNSANI, AVUKAT, İHRAÇ VE AKTİF KAMU GÖREVLİLERİ'nin yeniden yapılanma, mevcutlarla dayanışma ve devamlılığı sağlamak üzere bir araya gelen FETÖ YENİ ZONGULDAK YAPILANMASI'na yönelik Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 08.04.2021 günü KOM ŞUBE Müdürlüğümüzce operasyon gerçekleştirilmiştir.
Bu bağlamda FETÖ ŞÜPHELİSİ şahıslar hakkında 08.04.2021 günü saat 06:30 itibariyle eş zamanlı operasyon kapsamında (14) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Zonguldak ilimizde FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmalar devam etmektedir."

mehmet-a-saban-a-nida-t-hasim-g-gozaltinda
Mehmet A., Şaban A., Nida T., Haşim G. gözaltında