Zonguldak Kent Konseyi İyi Yaşam İçin Farkındalık Çalışma Grubu tarafından Fener Mahallesi'nde bellek yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada katılım çağrısında bulunularak şöyle denildi; "Bu Pazar karlar eriyince yeni Bellek Yürüyüşü rotamızı gerçekleştiriyoruz: Fener Mahallesi. Bireyin yaşadığı kente dair ilgisini, bilgisini, farkındalığını arttırmak, kentle ilişkisini dönüştürmek için her ay farklı bir mahalleye birikimli rehberler eşliğinde yürüyüşler düzenleyerek şehrin tarihini ve endüstri mirasını olduğu kadar mimarisini ve sosyolojisini de okuyoruz.
Üzülmez rotamızda kömürün çıkarılış sürecini öğrenmiş, endüstriyel yapıları gezmiş, sosyal ve mimari dokuyu incelemiştik.
Şimdi kömürün demiryolu ve gemi yolculuğunu, Zonguldak limanının tarihini ve hikayelerini dinleyecek; liman, Fransız evleri ve Yayla Konağı ile başlayıp sonraki dönemlerde TTK lojmanları ile genişleyen Yayla/Fener mahallesini görecek, sosyal ve mimari yapıların kent belleğindeki yerlerini öğreneceğiz. Rehberimiz Fener'de doğmuş yaşamış 'Fener'in Çocukları'ndan Zafer Kalafat. Eski dönem Zokev Başkanlığı yapmış, halen Zokev Mütevelli Heyeti üyesi, 19 yıl boyunca Türkiye Tenis Federasyonu il dönem temsilciliğini sürdürmüş, halen Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü aktif üyesi olan; şehrin tenis tarihi ve kültürü üzerine çalışmalar yapmış, TTK İnşaat Emlak Daire Başkanlığı Proje Müdürlüğü'nden emekli makine yüksek mühendisi rehberimize şimdiden vaktini ve bilgisini bizlerle paylaşacağı için teşekkür ederiz.
Zonguldak Deniz Tenis Spor Kulübü Başkanı Çetin Özçep ve Zokev Başkanı Kürşat Coşgun da gezimize katılıp anlatılarda destek verecekler. Zengin bir rota yine bizi bekliyor. Bu pazar için bilgiler afişte. Herkese açıktır, ancak anlatım kalitesi için kontenjan sınırlı olduğundan mutlaka kayıt gerekli. Bizlere yazabilirsiniz. Tüm Bellek Yürüyüşleri ücretsizdir. Yine de bir kedi cenneti olan Fener mahallesindeki kedilere kar sonrası ikramda bulunmak için yanınızda bir paket kedi maması getirebilirsiniz. Bol anlatımlı, bilgili, tarihli, mimarili, yürüyüşlü, sosyal bir gün bizi bekliyor" denildi.