Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transferiyle Türkiye ve Devrek'te büyük bir sevinç yaratan Mesut Özil için Devrek'e gelen Fenerbahçe TV ekibi çekim yaptı.

Dünya yıldızı Mesut Özil'in Fenerbahçeye transferini Devrek'te hemşerilerine soran Fenerbahçe TV Ekibi, hemşerilerinin memnuniyetini ekrana yansıttı. Devrek'in yöresel ürünleri olan, "Bazlama", "Baston", "Beyaz Baklava", "Simit", "Cevizli Kömeç"e de çevimlerinde yer veren Fenerbahçe TV Ekibi, Hışıroğlu Köyü Uzunalioğlu Mahallesindeki evini çekerek komşularına Mesut Özil'i anlattırdı.
Mesut Özil ve Devrek Belediyesi tarafından yaptırılan Mesut Özil Spor Kompleksinde de çekimler yapan ekip, Başkan Çetin Bozkurt'tan çalışmalar hakkında bilgi ve Mesut Özil'in transferi hakkında görüşlerini aldı.
Başkan Bozkurt, "Mesut Özil bizim canımız, kardeşimiz. Dünya yıldızı. Onunla gururu duyuyoruz. Devrek'imizi dünyaya tanıttı. Bir Fenerbahçeli olarak onunla ayrıca bir gurur duyuyorum.hiçbir zaman Türklüğünden ve Müslümanlığından ödün vermeyerek mazlum insanların yanında yer aldı."diye konuştu.
Ekip Devrek Cumhuriyet Alanı'nda yaptığı çekimlerde de çocuklara Mesut Özil 67 yazılı Fenerbahçe forması, bayrak ve atkısı dağıttı.
Mesut Özil'in hikayesi
Mesut Özil, 15 Ekim 1988'de Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğdu. Babası Mustafa Özil ve annesi Gülizar Özil, Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyündendi. Mustafa Özil, 6 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç eden ikinci nesil bir Türk göçmenlerdendi.
7 yaşında futbola DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında başlayan Mesut Özil; DJK Teutonia Schalke-Nord, DJK Falke Gelsenkirchen ve Rot-Weiss Essen takımlarının altyapılarında forma giydikten sonra 2006'da, Gelsenkirchen'le özdeşleşen Bundesliga'nın önemli kulüplerinden Schalke 04'te profesyonel oldu.
Daha sonra sırasıyla Werder Bremen'e, Real Madrid ve Arsenal takımlarında oynayan Mesut Özil 2020-2021 sezonu devre arası transfer döneminde de Fenerbahçe'yle anlaştı.