Zonguldak Kızılay'a atanacak yeni yönetim kurulunu oluşturma görevi verilen Uzman Doktor Fatih Akca, listesine müdahale edildiği gerekçesiyle görevi iade etti.

Uzman Doktor Fatih Akca'nın görevi iade etmesinin ardından ortaya bomba bir iddia atıldı: Fatih Akca'nın Kızılay Başkanlığını, Başhekim Hasan Tosun engelledi.

Sağlık Bakanlığı Müfettişleri, 18 Ocak 2017 tarihinde Hastane Yöneticisi Hasan Tosun ve Hastane Müdürü Adem Taşçı hakkında bir soruşturma yaptı.

Bu soruşturmada dönemin Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fatih Akca görevlendirildi. Akca, soruşturmada sorun görünce görevi dönemin Valisi Ali Kaban'a iade etti.

Vali Ali Kaban, soruşturmayı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Doğu'ya verip dosyayı kapattı. Ancak Hasan Tosun'un Akca'ya kini o günlerde başladı.

Kamu Hastaneleri Birliği kapatıldı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü lağvedildi. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Fatih Akca'ya görev verilmedi. Akca aile hekimi olarak göreve devam etti.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, ağabeyi Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen üzerinden Kızılay'a müdahale etti.

Doktor Fatih Akca'yı Kızılay Başkanlığı için öneren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan müthiş bir gol yedi.