KOSGEB, mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı başlatıyor. KOSGEB, COVID-19 salgınından etkilenen KOBİ'ler için faizsiz, teminatsız kredi programı yeniden başlıyor.

Program iki alt bileşenden oluşuyor. Bir önceki dönemde bu krediden yararlanmış olan işletmeler yeniden başvurabilecekler.

Başvurularla ilgili açıklamalarda bulunan Zonguldak Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği(ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, şunları söyledi.
"Mikro işletmelere hızlı destek başvuruları başladı. KOSGEB COVID-19 salgınından etkilenen KOBİ'ler için faizsiz, teminatsız kredi programı yeniden başlıyor. Program iki alt bileşenden oluşuyor. Bir önceki dönemde bu krediden yararlanmış olan işletmeler yeniden başvurabilecekler. Başvuru kriterlerinde imalat, bilgisayar programlama, Bilimsel arge sektörleri ve bazı hizmet ve ticaret sektörlerinde mikro ve küçük ölçekli başvurabilecek. 2019 yılında asgari 75.000 net satış hasılatı elde edilmesi şartı var. KOSGEB veri tabanındaki KOBİ beyannamesi güncel olması şartları var. Özellikle kredinin iki yıl ödemesiz olacak, dört yılda geri dönecek, taksitler dört ayda bir, altı taksitle dört yılda ödenecek. İlk 24 ay geri ödemesiz, ilk taksit Mayıs 2024'te ödenecek, taksitler dört ayda bir olarak altı taksitte geri ödenecek. Yani 24 ay ödemesiz +24 ay taksit süresi eşittir toplam 48 ay vadeli bir finansman olacak."