Günümüzde özellikle muhafazakar kesimin tercih ettiği faizsiz krediye talep artmaya devam ediyor. Taşı sahibi olmak ya da ev sahibi olmak için krediye başvuran insanların faiz ödemelerine gerek kalmayan bir sistemler 6 banka tarafından faizsiz kredi veriliyor.

Faizsiz Konut Kredisi

Faizsiz kredi almak isteyenlerin en çok tercih ettikleri kredi arasında konut kredisi yer alıyor. Günümüzde ev sahibi olmak isteyenlerin yeterli birikimlerinin olmaması bankaların konut kredilerine başvurmalarına sebep oluyor. Bankaların sundukları konut kredileri faizli olduğu için almak istemeyen vatandaşlara özel faizsiz kredi veren katılım bankaları vardır. Katılım bankalarından faizsiz ev kredisi alabilirsiniz.

Faizsiz Kredi Nedir?

Faizsiz kredi günümüzde ilginin arttığı bir kredi sistemidir. Faizsiz kredi; bankaların verdikleri kredilerin geri ödenmesinde faiz işletilmeden paranın aynı şekilde alınmasıdır. Ancak bankalardan alınan kredilerde kar payı eklenmektedir. Bu nedenle aldığınız kredileri aynı fiyat üzerinden ödeyemezsiniz. Bankalar kar ve zarara katıldıkları için kredi aldıktan sonra ödeyeceğiniz tutarda bankaların kar payı vardır. Katılım bankaları faiz yerine kar payı üzerinden kredi verirler. Faizsiz kredi alabileceğiniz bankalar aşağıdaki gibidir:

  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Emlak Katılım
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası

Faizsiz Sistemler Nelerdir?

Faizsiz sistemler arasında faizsiz kredi alabileceğiniz katılım bankaları yer alıyor. Ancak katılım bankalarından aldığınız kredileri aynı şekilde ödeyemiyorsunuz. Bankalar faizle ödeme almıyor ancak kredi aldıktan sonra borcunuzu öderken bankalara kar payı ödemeniz gerekiyor. Yani kredi alacağınız her bankaya aldığınızdan krediden daha fazla ödeme yapmanız gerekiyor. Konut, taşıt, işyeri gibi taşınmaz almak isteyenler için sunulan faizsiz kredilerde bankalar kar payını almaktadır.

Konut sahibi olmak ya da araba almak istiyorsanız bankalardan kredi almanıza gerek kalmadan faizsiz konut ya da araba sahibi olabilirsiniz. Faizsiz ekonomik sistemler müşterilerine özel ev satın alma modelleri ve araba satın alma modelleri sunmaktadır. Faiz ve peşinat ödemenize gerek kalmadan almak istediğiniz evi alabilirsiniz. Aynı zamanda araba almak isteyenler için sıfır araba ya da ikinci el araba paketleri faizsiz ve peşinatsız olarak sunuluyor.