Her vatandaş kiradan kurtularak ev sahibi olmak ister. Ev almak için kişiler değişik yollar denerken bütçelerini düşünerek hareket ederler. Ekonomilerini sarsmayacak ama istedikleri gibi bir konut için çözüm yolları ararken aynı zaman da faiz ile ilgili bir para söz konusu olmasın isterler. Faizsiz konut sahibi olmak günümüzde olan firma çeşitliliği ile oldukça kolay bir hal almıştır. Konut alırken bankalar aracılığı ile kredi çekmeniz gereken durumlarda eğer kara listede değil ve kredi puanlarınız düşük değilse sorun yaşamadan ev almak için kredi çekebilirsiniz. Fakat banka kredilerinin ipotek ve faiz oranları göz önünde bulundurulursa faizsiz ev almak için bankalar doğru bir yol değildir.

Faizsiz Ev Satışı Yapan Firmaları Tercih Etmek

Faizsiz ev almak için kişiler bankalar ile değil de bu işi yapan firmalarla anlaşma yapmak isterler. Firmaların güvenilir olup olmadığı ile ilgili akıllarında soru işareti kalsın istemezler ve bu nedenle iyi araştırma yapma ihtiyacı duyarlar. Kredisiz ev satışı yapan bu firmalar müşterilerine faiz ödemeden ev sahibi olma olanağı tanırlar. Çalışma yapıları hemen hemen aynı olup birbirleriyle yardımlaşma yaparak müşterilerine faizsiz ev satmak için hizmet ederler. Firmaların çalışma şekillerinde faiz olmadan ev satarken kişiye belli bir komisyon alır ve bu komisyon vazgeçilse bile firma tarafından kişiye geri iade edilmez.

Faizsiz Ev Alma Avantaj ve Dezavantajları

Öncelikle ev alma işine girmek için sıfır peşinat gereksinimi vardır ve en çok ilgi çeken avantaj budur. Kredi için uygun olmayan arsa ve gayrimenkuller de alınabiliyor olması bir diğer avantajdır. Dezavantajları arasında ise öncelikle firmaların komisyon alması ve bu komisyonun geri ödenmiyor olması gelir. Gelir durumunuza göre firmaların kefil talep etmesi dezavantajları arasındadır. Kişiye dezavantaj sağladığı konulardan biri de hem taksit hem kira ödenmesi ile ilgili olarak bütçenin zorlanmasıdır.

Faizsiz ev almak hayal değil ama bazı koşulları sağlamak gereklidir. Bu işi yapan firmalar ile güven ilişkisi kurarak istediğiniz konutu faizsiz bir şekilde temin edebilirsiniz.