Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında riskli grupta oldukları için 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkması yayınlanan genelge ile yasaklandı. 65 Yaş üstü vatandaşlarda evlerdeki vakitlerini çeşitli uğraşlar bularak değerlendiriyorlar. Düzce'de geçmişte köyde yaşayan ve tarla işleri ile uğraşan ancak şehir merkezine taşınmasıyla tarla, bahçe işlerine ara veren 65 yaş üstü vatandaşlar, Pazar ve manavlarda alışveriş yapmak riskli olduğu için ürün yetiştirmeye ve bahçeleriyle ilgilenmeye başladılar.
Düzce merkeze bağlı Karahacımusa Mahallesi'nde oturan 75 yaşındaki Vicdan Çelik de evinin önündeki araziyi tarla olarak değerlendiriyor. Evinin önündeki arazide doğal domates, biber, bezelye gibi ürünler yetiştirerek zamanının geçiren ve böylece Corona virüs tehdidinden uzak durmaya çalışan Vicdan Çelik hem de yetiştirdiği ürünler nedeniyle Pazar alışverişlerini yarı yarıya düşürerek tasarruf etmeye başladı. 75 Yaşındaki Çelik, bazı ürünleri saksılarda bazılarını ise evinin önünde bulunan arazide yetiştiriyor.
Corona virüs salgınının kendileri için büyük bir ders olduğunu ifade eden Vicdan Çelik "Daha önce köyde otururken mısır ekiyorduk. Çarşıda oturmaya başlayınca fazla bir şey yapmadık. Corona virüs nedeniyle bahçemizi ekmeye başladık. Domates, biber, fasulye gibi ürünler yetiştiriyoruz. Allah verirse onlarla oyalanıyoruz. Kendi ürünümüz kendimiz yetiştiriyoruz. Doğal olacak. Bezelyem yetişti ondan topladım bir defa ve çok lezzetli oldu. Gübresiz ve tamamen doğal. Corona virüs bir yönden bakıldığında iyi oldu. Allah bize bir ders verdi. Alabilene büyük ders. Bizde dersimizi aldık. Almayanlara da Allah almak nasip etsin" dedi.
Ektiği ürünleri de taşıdığı damacanalarla sulayan Vicdan Çelik, böylece evdeki boş vakitlerini değerlendirirken aynı zamanda da doğal ürünler yiyor ve tasarrufta ediyor.