Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının 32.Olağan Genel Kurulunda mevcut Oda Başkanı Hayri Kandemir 6'ncı kez seçilerek güven tazeledi.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının 32.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Paflagonya Düğün ve Kongre Salonunda yapılan genel kurulda mevcut Oda Başkanı Hayri Kandemir ile Erkan Cinbir yarıştı.
Divan Başkanlığını Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun'un yaptığı genel kurul için kötü hava şartlarına rağmen çok sayıda üye oy kullanmak için salona geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından gündemdeki maddelere geçildi.
Oda Genel Sekreteri Reyhan Ünlütürk faaliyet raporunu şöyle sıraladı; "Halk Eğitim merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile benzeri eğitim kuruluşlarıyla ortak hareket edip esnafımızın ihtiyacı doğrultusunda kalifiyeli eleman yetiştirmek ve bunların ustalık belgelerini almalarını, İŞ-KUR ve KOSGEB aracılığı ile yardımcı olmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin mesleklerini geliştirilmesi ve son gelişmeleri takip etmeleri için bizden talepleri doğrultusunda eğitim ve fuarlara devam edeceğiz. İş güvenliği, mesleki ve günlük yaşamda oluşabilecek kazalara karşı üyelerimize ve yanında çalışan personele talepler doğrultusun da ilçemiz ilk yardım kursları düzenlenecektir. İlçemizde yüksek iş güvenliği zorunluluğu bulunan işyerlerinde; işyeri sahibi ve yanların da çalışanlara taleplere yönelik iş sağlığı ve iş güvenliği semineri düzenlenecektir Bölgemize yeni işletmeler kazandırmak için odamız tarafından yeni çıkan teşviklerle ilgili bilgilendirmelerimizi yeni dönemde de devam edeceğiz. Esnaflarımızın yararına olacak her türlü kampanya indirimden yararlanabilmeleri için anlaşmalar yapılacaktır. Yeni çıkan yasalarla ilgili esnaflarımızın yararına olabilecek her türlü eğitimleri, seminerleri bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz. Odamıza kayıtlı olan belgelerle ilgili her türlü kursların ve teşvik'in yapılması konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları, bankalar ve resmi makamlar Sosyal Güvenlik kurumu, Belediye, İlçe Özel İdare Müdürlüğü Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, İş-Kur vb. mevzuatlar hakkında diyalog ve iletişim içinde olup ortak hareket ederek Çaycuma ve beldelerimiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz".
Mevcut Oda Başkanı Hayri Kandemir olağan genel kurula ilgi gösteren herkese teşekkür ederken; "Esnaf ve Sanatkarlar ekonomimizin yapı taşlarıdır. Üreticiler ve tüketiciler arasında köprü vazifesi gören önemli kesimdir. Günümüz şartlarında Türkiye ve ilçemizde esnaf ve sanatkar olmak gerçekten çok zor. Bu zorluklar içinde mücadelemizi yaparken unutmamamız gereken bir husus daha var. Esnaf ve Sanatkarlık yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir kültürdür. Esnaf dürüst, samimi ve çalışkan olmak demektir. Müşteriyi velinimeti olarak gören ve her şeyden önce itibarını düşünendir. Esnafın kurumlarından beklediği samimiyet ve güven duygusudur. Kurum olarak da bizler sizlerin bu güveni ve samimiyetini boşa çıkarmamak için var gücümüzle mücadele etme çabası içindeyiz"dedi.
Yapılan oylama sonunda mevcut Başkan Hayri Kandemir 1040 oy alarak güven tazeledi. Erkan Cinbir ise 56 oy aldı.
Hayri Kandemir'in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Arslan Aktaş, Bünyamin Bostancı, Cihan Gülşen, Barış İdris Yeşil, Vedat Başoğlu, Sezgin Ertuğrul, İsmail Başören, Fikret Kara, Özkan Çağlayan, Ümit Can Çelik.
Denetim Kurulu; Aşkın Özdemir, Cem Sait Baruönü, Özgür İncegül.

Kandemir karşısına aday olan Erkan Cinbir'e de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.