Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranması devam eden Yasin Hamzaçebi'nin hüküm giyerek arandığı banka dolandırıcılığı suçundan aynı dosyada yer alan ve 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası alan Zonguldak Türkiye İş Bankası Müdürü Selahattin Eslek Salı günü Ankara'da yakalandı. Eslek, Zonguldak'a getirilerek cezaevine teslim edildi.

Yine aynı dosyada yer alan ve dolandırıcılık suçunda banka ekspertiz görevlisi olarak çalışan Mimar Cengiz Koca, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kipleri tarafından Zonguldak'ta yakalandı. Koca'nın suç tarihinde banka ekspertizi olarak görev alıp evlerin değerini olduğundan yüksek gösterterek fazla kredi çekilmesini sağladığı belirtilirken hakkında 7 yıl 9 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Cengiz Koca, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Nitelikli dolandırıcı olan ve hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yasin Hamzaçebi'nin yakalanması için ise Türkiye genelinde yakalama çalışması başlatıldığı öğrenildi.