Türkiye Paravolley Süper Lig Şampiyonası ve 1. Lig Play-Off, Süper Lige Yükselme maçları 23-26 Haziran 2022 tarihlerinde Ereğli'de oynandı. Ereğli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen müsabakalarda şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi ev sahibi Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı olarak gösteriliyordu.
Ereğli Gençlik ve Spor Merkezi'nde oynanan karşılaşmalarda Süper Lig etabında, Kdz. Ereğli Belediyespor SK, Alaplı Alges SK, Adana Ayyıldız SK, Adana Ceyhan SK, Karaman SK ve Gaziantep Nizip kulüpleri mücadele etti.

Paravolley Süper Lig müsabakaları Kdz.Ereğli Kapalı Spor Solonu'nda gerçekleşen törenin açılışında Kdz.Ereğli Ereğli Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ferhat Esatbeyoğlu ile Kdz.Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Çelik konuşma yaptı.

EREĞLİ İKİNCİ OLDU

Zevkli ve çekişmeli geçen maçların ardından Ereğli ikinci oldu. Paravolley Süper Lig müsabakalarında, Ereğli Belediyespor çıktığı son maçında Adana Ayyıldız ESK'yı 3-0 yendi. Eflatun-beyazlı ekip Paravolley Süper Lig 2021 - 22 sezonunu Türkiye ikincisi olarak tamamladı.