Zonguldak Merkez Erdemir Anadolu Lisesi'nde yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Deprem senaryosu gereği; beklenen Zonguldak depremi oldu. Siren sesiyle duyurulan 5,9 büyüklüğündeki depremde öğretmenler sınıflarında "Çocuklar deprem oluyor, panik yapmadan daha önceden öğrendiğiniz gibi korunmaya çalışın" bilgisini paylaştır. (Çök-Kapan-Tutun) Herkes deprem başladığı anda bulundukları yerde olması gerektiği gibi pozisyon aldı. (sırt pencerelere dönük, elle baş ve enseyi koruyarak)
Deprem 45 saniye sürdü ve sonrasında tahliye işlemi başladı. Düdükle birlikte depremin sona erdiği duyuruldu. 640 öğrenci, 29 öğretmen ve tüm personel soğukkanlılıkla ve güvenli şeklide tahliye edildi. Hangi sınıfın binayı hangi çıkış kapısından terk edeceği deprem eğitiminde öğrencilere anlatılmıştı. 3dakika içerisinde bütün bina boşaltıldı. Tahliye esnasında merdivenden inerken elleriyle başlarını koruyacak şekilde ve merdivenin duvara yakın tarafından inmeleri sağlandı. Öğretmenler tahliye sırasında öğrencileri yönlendirdi.
Her sınıf toplanma alanında kendileri için ayrılan bölümde halka oluşturdu ve yoklamaları ilgili ders öğretmeni/sınıf başkanları tarafından alındı.
İlk yardım ekibi küçük yaralanmalara maruz kalan personel ve öğrencilere müdahale ederek, arama-kurtarma ekibi tahliye sonrası binayı hızlıca kontrol etti.
Enerji kontrol ekibi ise doğalgaz, su ve elektrik vanalarını kapattı. Lojistik ekibi öğrencilere su, battaniye ve yiyecek dağıttı.
Okul Güvenlik ve Halkla İlişkiler ekibi (Öğrenci Teslim Ekibi) tutanak/Acil Durum Kartı karşılığı öğrencileri ailelerine teslim ederek öğrencilerin kontrolsüz bir biçimde okulu terk etmemeleri ve dışarıdan kontrolsüz müdahalelere engel olundu.
Toplanma yerinde şoka giren öğrencilere psikolojik destek ekibi yardım etti. Yangına müdahale ekibi de deprem sonrası orta çıkan küçük yangını söndürdü.