-ÇOK ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Merkez İlçeye bağlı Beycuma Beldesi Karadere Köyü Mudaroğlu Mahallesi'nde 20 Aralık'tan beri kayıp olan oğlu Aydın Zengin'i (32) av tüfeği ile 3 el ateş ederek öldürdükten sonra define için kazdığı kuyuya gömdüğü iddiasıyla gözaltına alınan baba Sait Z. (55) ve cinayete yardım ettikleri değerlendirilen diğer oğlu Aykut .Z., eşi Ümiye Z. adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pusula, zanlıların ifadelerine ulaştı. Ağabeyini öldürmekle suçlanan Aykut Zengin, Jandarma ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nda duyanları şok edecek bir ifade verdi.

Aykut Zengin olayı şöyle anlattı: "Ben olayla ilgili olarak Jandarma'da ifade vermiştim, ifademi aynen tekrar ederim, Sait Z. isimli şahıs babam olmaktadır, Aydın Z. isimli şahıs öz abim olmaktadır, Ümiye ZENGİN ise babamın şuanda ki eşi olmaktadır. Ben Çanakkale ili Ayvacık ilçesinde çalışmaktayım, genellikle burada kalırım, Beycuma da ki köyümüze ara sıra gelip gitmekteyim, en son köye Kırıkkale ilindeyken Aralık ayında geldim birkaç gün durduktan sonra Kırıkkale'ye döndüm, Kırıkkale'de bir hafta 10 gün içerisinde işleri bitirdikten sonra oradan direkt Manisa ili Soma ilçesine kardeşim olan Şevket'in yanına gittim, Benim kardeşimin ölüm olayı ile ilgili olarak ilgim yoktur, ben olay tarihlerinde burada değildim, ben kardeşimin öldüğünü buraya gelmeden iki gün önce öğrendim, köyde bulunan Emin ZENGİN isimli amcam beni arayarak "sizinkileri birden topladılar, olay gerçekleşmiş, suçlarını itiraf ettiler" şeklinde sözler söyledi. Babam Sait ile üvey annem Ümiye Z. 2013 yılından beri evliler, tam tarihini hatırlamıyorum ama yaklaşık 4 ya da 5 ay kadar önce (Aydın ölmeden 1 ay kadar önce) bir gün köyde bulunduğum sırada evdeyken, odada telefonumdan film izlediğim sırada saat 23:00 sıralarında üvey annem olan Ümiye Z. yanıma geldi, "bende izleyebilir miyim" dedi. Film izlediğimiz sırada bana yakınlaşmaya başladı. Ben ilk başta iki sefer uzaklaşmaya çalıştım. Ancak sonradan nefsime hakim olamadım ve kendisi ile cinsel ilişkiye girdik. Bu ilişki ikimizin de rızası doğrultusunda oldu. Bu şekilde ben Ümiye Z. ile birkaç kez cinsel birliktelik yaşadık."

Aykut Zengin ifadesine şöyle devam etti: "Kardeşim Aydın Z.'nin üvey annem Ümiye Z. ile aramızda olan ilişkiden haberi vardı. Bu sırada ben Kırıkkale ilindeydim, sonrasında köye geldim, tam tarihini hatırlamıyorum. Ancak 2020 yılının kış aylarıydı. Köyde evde oturmaktayken gündüz sıralarında kardeşim Aydın Z. benim ile Ümiye Z. arasında gönül ilişkisi olduğunu babam Sait'e söyledi. Babam önce inanmadı, bende babam inansın diye çeneme evde bulunan tek kırma tüfeği dayadım ve babama "böyle bir şey yok, bana inanmıyorsan telefonumu al ve ben, ölürken videoya çek" dedim, babamda bunun üzerine tüfeği elimden aldı ve bana inandı.

Değişik zamanlarda Ümiye Z. bana Aydın'ın kendisine asıldığını ve sarkıntılık yaptığını, yanında baksırla dolaştığını söylüyordu. Bu sözleri bana ben köydeyken 1-1.5 ay önce söylemişti.

Ben kardeşim Aydın'ı en son Kırıkkale'den köye geldiğimde Aralık 2020 sıralarında görmüştüm, ondan sonra hiç görmedim. Köyden ayrılıp Kırıkkale iline gittim. Sonrasında işlerimi bitirip Soma'ya gitmişim. Soma'da bulunduğum sırada Ümiye ve babam Sait telefonda beni arayarak "Aydın şehir dışına çalışmaya gitti, artık köye gelebilirsin" şeklinde sözler söyledi. Ben onlar aradıktan bir gün sonra köye gittim. Gittiğimde Aydın evde yoktu. Bana Aydın'a ne olduğunu anlatmadılar. Sorduğumda çalışmaya gittiğini söylüyorlardı. Kardeşim Aydın ZENGİN ile aramız çok iyi değildi. Benden sürekli para istiyordu. Bu sebeple sürekli görüşmezdik ve çok anlaşamazdık. Kardeşim telefon kullanmıyordu. Bu sebeple telefon ile de görüşmezdik. Ben kardeşim Aydın'ın nasıl ve ne şekilde öldürüldüğünü bilmiyorum, gazeteden okuduğum haliyle biliyorum."

Cinayeti kendisinin işlemediği, olayla ilgisinin ve bilgisinin olmadığını söyleyen Aykut Z. suçlamaları kabul etmedi.

Üvey anne Ümiye Z. ise ifadesinde cinayette ilgili eşi Sait Z. Ve üvey oğlu Aykut Z'yi suçladı.

Ümiye Z.'nin ifadesi şöyle: "Olaydan bir gün evvel Aydın, Aykut ve Sait evden üçü beraber ayrıldılar ve akşam saat 20:30-21:00 gibi eve geldiler. Ertesi gün kahvaltı yaptıktan sonra yine üçü beraber kazma kürek, tüfek alarak gittiler. Ancak içlerinden sadece Aykut'ta tüfek olduğunu gördüm. O gün Aykut ve Sait eve 20:30-21:00 sıralarında geldiler. Eve geldiklerinde Sait bana Aydın'ı öldürdüğünü veyahut öldürdüklerini kastederek kimseye bir şey söyleme dedi. Ağzı ile de sus işareti yaptı. Ben bu hususta Sait ile Aykut'un ikisinin beraber mi yoksa sadece Sait'in mi Aydın'ı öldürdüğünü bilmiyorum. Ancak Sait bu sözleri söylerken Aydın 'da yanında idi. O da konuşulanları duyuyordu. Sait bunları söylerken Aykut'un herhangi bir tepkisi yoktu. Ben korkumdan dolayı polise, jandarmaya ihbarda bulunamadım."

Baba Sait Z. İse cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ederek şu ifadeleri kullandı:

"Aykut ve Ümiye Z.'in Aydın Zengin'in ölümünde herhangi bir suçu yoktur. Ben olaydan bir gün önce Aydın Zengin ile su kuyusu açmak için ikametimizin yaklaşık 2 km kadar uzağındaki bölgeye gittim. Orada su kuyusu açmak için beraber çalıştık. O gün tekrar ikimiz beraber eve geri döndük. Ertesi gün, sabah 09:00-10:00 sularında yine Aydın ile beraber su kuyusu açmak için gittiğimiz yere gittik. Aydın'ın yanında tüfeği vardı. Akşama kadar çalıştık. Akşam ezanının okunduğu sıralarda bir domuz sürüsü ile karşılaştık. Aydın, domuz sürüsüne I el ateş etti. Domuz sürüsü gitti. Akabinde çalışmaya devam ettiğimiz esnada ben Aydın'a saatin geç olduğunu, artık eve dönmemiz gerektiğini söyledim. Ancak o ise suyu bulmak için çalışmak istediğini, eve dönmek istemediğini söyledi. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı ve bu tartışma sırasında ben şeker hastası olduğumu söyledim ama o beni dinlemedi, aramızda yaşanan arbedede Aydın'ın tüfeği patladı ve kuyunun içinde kaldı. Zaten bu tartışma sırasında Aydın da ben de kuyunun içinde idik. Daha sonra ben ağlayıp cırlayarak feryat ederek oradan uzaklaştım."

ensest-iliski-cinayetinde-baba-ogul-ve-uvey-anne-tutuklandi
Ensest ilişki cinayetinde baba, oğul ve üvey anne tutuklandı
babasi-tarafindan-oldurulen-genc-topraga-verildi
Babası tarafından öldürülen genç toprağa verildi
uvey-anneyle-ask-cinayeti-tetigi-baba-degil-kardesi-cekti
Üvey anneyle aşk cinayeti: Tetiği baba değil, kardeşi çekti
valilikten-cinayet-aciklamasi-baba-ve-uvey-anne-gozaltinda
Valilikten cinayet açıklaması: Baba ve üvey anne gözaltında