Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Adem İnam yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada; "Vakfımızın 'Sana Emanet' çevrimiçi Bilgi Yarışması Türkiye'nin 81 ilinden 6.7 sınıflar ve 9.10 sınıfların katılımıyla Hz. Peygamberin hayatını anlatan çevrimiçi bilgi yarışması düzenlenecek. Yarışma 81 ilde tüm resmi ve özel ortaokullar ile İmam Hatip ortaokullarının 6. ve 7. Sınıf öğrencileri ile tüm resmi ve özel liselerin 9. ve 10. Sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Öğrenciler "www.sanaemanet.org" adresinden yarışmaya 25 Mart 2022 itibarıyla başvurabilmekte. Gençlerimizi Peygamber efendimizi daha iyi tanımak, Hayatını öğrenmek, Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak, hayatımızı daha güzel ve anlamlı bir şekilde inşa etmek, dünyamızı güzelleştirmek ve ahiretimizi kazanmak için sizleri yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

4 ayrı kategoride düzenlenecek yarışmada birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik 7 bin 500 TL, üçüncülük 5 bin TL, dördüncülük-onunculuk 3 bin TL, on birinci- yirmincilik 1.500 TL, yirmi birinci-ellinci: 1.000 TL, elli birinci ve yüzüncülük ödülü 500 TL olarak belirlendi.

Yarışmada ayrıca birinci öğrencinin öğretmen ve müdürüne tam altın, ikinci öğrencinin öğretmen ve müdürüne yarım altın, üçüncü öğrencinin öğretmen ve müdürüne ise çeyrek altın ödülü verilecektir.

Tüm öğrencilerimizi çevrimiçi olarak yapılacak olan bilgi yarışmasına davet ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.