İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının 'Afet Tatbikat Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Çaycuma ilçesinde de eş zamanlı olarak deprem tatbikatı yapıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi'nde düzenlenen tatbikat gereği öğrenciler ilk sirende senaryo gereği sıraların altına kapandıktan sonra ikinci çalınan sirenle birlikte okul tahliye edildi. Çaycuma Belediyesi İtfaiye ekipleri ise okula girerek senaryo gereği enkaz altında kalan öğrenciyi sedyeye alarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim etti.
Çaycuma Belediye Başkanlığı, Çaycuma itfaiye ekibi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, izci ekibi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat il genelinde 458 okulda, 8 bin 492 personel ve 93 bin 188 öğrencinin katılımıyla yapıldı.
Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikata, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıvanç Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü Özkan Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Tuncay Ünlütürk, ile TSO Fen Lisesi Müdürü İsmail Ertop, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.