Törene ZTSO Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Aile birliği Başkanı Temel Avcı ve Öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında, 2021/2022 yılı Mezun olan öğrenciler kırmızı halıdan tören alanına, coşkulu bir şekilde katıldılar.

Okul Müdürü Müdürü Muhammet Yıldız
Açılış konuşmasını Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yıldız yaptı. Konuşmasında; "Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü yaşamı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum.
Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.
Sevgili Gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.
Saygıdeğer misafirler Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye' sini gerçekleştirecek, Zonguldak İlimizin en büyük eğitim kurumlarından birisidir. 802 öğrencisiyle 1945 yılından beri en güçlü kurumudur. Dolaysıyla bugünün bizlere yakışır bir şekilde hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum"dedi
ZOTEV Başkanı Fikret Zaman
Daha sonra ZOTEV Başkanı Fikret Zaman topluluğa şu konuşmayı yaptı; "Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1945'ten beri ben de dahil olmak üzere birçok mezun verdi. Mezunlarımız ülkemizin birçok şehrinde iş gücüne destek vermektedir. Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı 1995 yılında kurulmuş olup okulumuzun fiziki imkanlarını geliştirmek ve okulunuzda okumakta olan öğrencilerimize destek vermek amacıyla çalışmaktadır. Sevgili gençler sizleri de vakfımıza üye olmaya davet ediyorum. Üyelerimiz arttıkça gücümüz de artmıştır.
Montaigne, "Nereye gideceğini bilmeyen gemiye, hiçbir rüzgar fayda sağlamaz." demiştir. Bu sözü hiç unutmayın. Vatanınız için, aileniz için ve kendiniz için hedefleriniz, idealleriniz olsun. Sevdiğiniz, yeteneğinize uygun bir meslek edinmek için çaba gösteriniz. İnsan ilişkilerinde her zaman sevgi ve saygıyı temel alınız. Unutmayınız ki para, ün veya kariyer her şey değildir. Önemli olan güzel duygular, iyi ve dürüst bireyler olmaktır. Bu doğrultuda yolunuz açık olsun.
Okul Aile Birliği Başkanı Temel Avcı
Son olarak Okul Aile Birliği Başkanı Temel Avcı'da yaptığı konuşmada; "ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK "Bütün umudum gençliktedir" diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Bilim ve teknolojik gelişmeleri izleyecek, o gelişmeleri öğrenerek milletimizin değerli evlatlarına hizmet olarak sunacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacak" dedi
Törende Okulu birincilikle bitiren öğrencilere okul tarafından düzenlenen plaketlerini, ZTSO Başkanı Metin Demir ve Müdürü Muhammet Yıldız, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman ve öğretmenler ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Daha sonra öğretmenlerce hazırlanan mezuniyet töreninde Halkoyunları gösterileri, okul marşının birlikte söylenmesi ve kep atma töreni gerçekleştirdiler.