Ülkenin değişik yerlerinde çalışmalarını sürdüren Renk Ahenk Resim Grubu üyesi ressamların Çaycumalı Ressam Figen Ramazaoğlu'nun yakınlarda kaybettiği oğlu Batuhan anısına düzenlediği resim sergisi, Çaycuma Belediyesinin 7. katındaki konferans salonlarınınfuayesinde açıldı. Geliri SMA hastası Alpaslan Bebek'in tedavisi için yürütülen kampanyaya bağışlanan serginin açılışına Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Gelecek Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şenol Cin ve bazı belediye meclis üyeleriyle belediye daire amirlerikatıldı. Açılışta aynı zamanda serginin ressamları arasında da yer alan Sanatta Engel Yok Derneği Başkanı Yasemin Zambak, ressamlar Zuhal Önal, Abdullah Tezemir, Serap Yılmaz, Emine Toprak, fotoğraf sanatçısı Ertan Aksu ve serginin organizatörü Ayda Sezgin Doğan da hazır bulundu.

BATUHAN'I YAŞATAMADIK AMA ALPASLAN BEBEK'İ YAŞATABİLİRİZ

Çaycumalı sanatçılar Eren Merdivan'ın keman, Ufuk Ünüvar'ın piyano ile verdiği mini konser büyük beğeni alırken, bir konuşma yapan serginin küratörü Figen Ramazanoğlu çok boyutlu bir kültürel çalışma ile Çaycumalıların huzurunda olduklarını söyledi. Oğlu Batuhan'ı kurtaramadıkları ama Alpaslan Bebek'i kurtarmak için elinden geleni yapacaklarını söyleyen Ramazanoğlu kendilerini kırmayarak açılışta yer alan tüm katılımcılara teşekkür etti. Sanatta Engel Yok Derneği Başkanı Yasemin Zambak ise engelli bireylerin sanatın içinde özgür bir şekilde yer alabilmesi için çalışan bir dernek olduklarını dile getirerek, pandemi nedeniyle çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını ancak bundan sonra, bu tip etkinliklerle daha çok toplumun karşısına çıkacaklarını söyledi. Zambak, çok güzel bir ortamda çok özel bir sergi açtıklarını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür de etti.

PANDEMİ SOSYAL KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZİ ÇOK SEKTEYE UĞRATTI

Son olarak sahneye davet edilen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Bugün bahsedildiği gibi çok amaçlı bir etkinlikteyiz. Engellilerimize katkı var, kaybettiğimiz bir evladımızın anısı var, pahalı bir tedaviye ihtiyacı olan bir çocuğumuz var. Ne şekilde var, sanatla var. Çaycuma'dan ve dışarıdan aramıza katılan sanatçılarımıza ve onların yakınlarına çok teşekkür ediyoruz. Pandemi, maalesef, sosyal kültürel faaliyetlerimizi çok sekteye uğrattı. Hatta bunalım derecesinde ruhsal sıkıntılara sebep oldu" dedi.

YENİ BELEDİYE KOMPLEKSİMİZ, HİZMET BİNASININ ÖTESİNDE SOSYAL MERKEZ KİMLİĞİ DE TAŞIYOR

Çaycuma'nın yeni Belediye binasında böyle bir ortamda sanatseverlerle birlikte olmanın kendisi için apayrı bir hazzı olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, sözlerini, "Şu bulunduğumuz ortam Çaycuma ölçeğinde hayalleri zorlayan bir ortam. Arkasında çok büyük hayaller var. Yeni belediye kompleksimiz,bir hizmet binasının ötesinde sosyal merkez kimliği de taşıyor. Çok büyük emek harcanıp meşakkat çekildi ancak şu anda içinde bulunduğumuz şu atmosfer bütün o sıkıntılara fazlasıyla değdi. Ümit ediyorum ki bundan sonra bu salonlar hiçbir zaman boş kalmaz. Bütün hemşerilerimizin, sanatçılarımızın, bilim insanların bizi adeta etkinlik bombardımanına tutmasını diliyorum" diyerek sürdürdü.

İÇİNDE SANAT YAPILMAYAN BİR KENT ASLA KENT SAYILMAZ

Kantarcı sözlerini, "Böyle bir etkinlikle bu pandemi sonrası sezonu açmak ve şu salonlarda bunu yapmak hakikaten benim için son derece keyifli. Ben tekrar tekrar, başta Figen Hanım olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kent dışından gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Açılışa geldiğiniz için sizlere minnetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Evet, biz belediyecilerin işi genelde yol, su, kaldırım yapmak sanılır ama içinde sanat yapılmayan bir kent asla kent sayılmaz. Çaycuma'yı kültür-sanat kenti de yapacağız. Bunun için desteklerinizi beklediğimizi ifade ediyor, saygılar, sevgiler sunuyorum" diyerek tamamladı. Kantarcı daha sonra sergiyi gezerek ressamlarında bilgi aldı. Sergi salı gününe kadar açık kalacak.