Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Pusula'da yayınlanan "Eğlence Mekanında Adam Vuruldu, Dosya Kapandı Mı?" başlıklı haberle ilgili Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla açıklama yaptı.
Açıklama şöyle;
"Gazetenize ait internet haber Sitesinin 11.09.2020 tarihli "Eğlence Mekanında Adam Vuruldu, Dosya Kapandı Mı?" başlığı altında yayınlanan haber ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgide;
"İşyeri sahibi ile arkadaşı arasında yaşanan kavga olayında, arkadaşı olan şahıs elindeki silahın ateş alması sonucu kendi ayağından vurulmak suretiyle yaralanmıştır.
Olaya karışan taraflar yakalanmış olup olayda kullanılan (1) adet ruhsatsız tabanca ve sopaya el konulmuştur.
"Pusula" isimli internet haber sitesinin 11.09.2020 tarihli haberinde geçen söz konusu olaya ilişkin dosyanın kapatıldığı iddiası gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.
Ayrıca söz konusu olay restoran önünde meydana gelmiş olup, bu olaydan sebep işyerinin kapatılmasının gerekli kılan idari veya adli bir ihlal durumu olmamıştır.
Olaya ilişkin olarak;
1) "Kasten Yaralama, Mala Zarar Verme ve 6136 SKM" suçlarından adli soruşturma başlatılmış olup, Savcılık Makamınca "Kasten Yaralama ve Mala Zarar Verme" suçlarından takipsizlik kararı verilmiştir.
Ateşli silah kullanılmasına ilişkin "6136 SKM" suçundan dolayı ise Savcılık Makamınca soruşturmaya devam edilmektedir.
2) Söz konusu olay, Cinayet Büro Amirliğinde görevli Komiser Yardımcısının bahse konu işyerinde bulunduğu esnada meydana gelmiş olup [*]olaya taraf olmadığı için sadece tanık sıfatıyla ifadesi alınmıştır.
Söz konusu personel [*]olayın ertesi günü Cinayet Büro Amirliği'nden alınarak Nöbetçi Büro Amirliği'nde görevlendirilmiş [*] ayrıca hakkında idari soruşturma açılmıştır.
İDARİ SORUŞTURMA mevzuatın tanıdığı süre çerçevesinde tamamlanmak üzere devam etmektedir.
3) Olay anında açık olduğu tespit edilen restoranın sahibi şahsa pandemi tedbirlerini ihlal ederek işyerini saat: 24:00'ten sonra açtığı için 3180 TL idari para cezası uygulanmıştır. Olaydan sonra 18.06.2020 günü yapılan denetimde de aynı ihlalin yapıldığı görülmesi üzerine 3180 TL idari para cezası yeniden uygulanmıştır.
4) 2018 yılından günümüze kadar Asayiş Ekiplerimizce restorana yönelik yapılan denetimlerde; 6 defa konsomatris çalıştırmaktan, 2 defa kapanış saatlerine uymamaktan, 1 defa kapalı alanda sigara içtirmekten dolayı olmak üzere toplam 9 defa tutanak tanzim edilmiştir.
Tutulan tutanaklar gerekli idari cezaların uygulanması için Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.
İşyerinin denetimlerine diğer umuma açık eğlence ve dinlenme yerlerin denetimlerinde olduğu gibi rutin olarak devam edilmektedir."

eglence-mekaninda-adam-vuruldu-dosya-kapandi-mi
Eğlence mekanında adam vuruldu: Dosya kapandı mı?