Gültekin Kızılışık Kimdir ?

Zonguldak'ta hem emniyet müdürü, hem belediye başkanı hem de milletvekili olan tek bürokrattır.

Gültekin Kızılışık, 1930 yılında İzmir'de doğmuş, Yüksek Eğitimini
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi tamamlamıştır. Daha sonra Yüksek Polis Enstitüsü Yüksek İhtisas Kursu`nu bitirerek , ABD'de İhtisas yapmıştır. Ayrıca Hukuk Fakültesi Doktora Semineri almıştır.
Sırası ile; Isparta, Siirt, Kayseri, Zonguldak Emniyet Müdürü görevinde bulunmuş, Kayseri Polis Okulu, Ankara Polis Koleji ve Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Ankara Trafik Müdürlüğü görevinden sonra, 1965 yılında Zonguldak Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Yüksek Polis Enstitüsü Trafik Hukuku Öğretim Üyeliği, Serbest Avukatlık, Türkiye Trafik Enstitüsü Araştırma ve Yayın Bölümü Başkanlığı ve Otomobil Kurumu Hukuk Müşavirliği`nden sonra 1977 yılında Zonguldak Milletvekilli olmuş , bu görevini 12 Eylül 1980 Askeri Darbe `ye kadar sürdürmüştür.

Zonguldak`ta belediye başkanı, milletvekili seçilenlerin çoğu Zonguldak`a dışarıdan gelen bürokratlardan oluşuyor. Bugünde farkı yok. En çok tercih edilen bürokrat mesleği ilk sırada Doktor, hakim, vali, emniyet ,avukat şeklinde gidiyor.

"Zonguldak halkı, Zonguldak'ın genel sorunlarına göre değil; özel işlerinde en çok kime ihtiyaç duyuyorsa onu seçmiş" diyebilirim.
Gültekin Kızılışık`ta bu bürokratlardan biridir.

Hayati YILMAZ ile
Zonguldak Tarih