Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması, kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınması amacıyla İçişleri Bakanlığınca "Bi Hareketine Bakar Hayat" moddosu ana teması ile başlatılan kampanya kapsamında denetim gerçekleştirdi.

Gökgöl Trafik kontrol noktasında ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da yapılan emniyet kemeri uygulamasına: Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve daire müdürleri katıldı.
Yolda araçları durdurarak emniyet kemeri denetimi yapan Vali Tutulmaz, araçtakilere emniyet kemerinin önemini ve ciddiyetini anlattı. Vali Tutulmaz, araçlarda bulunan çocuklara kitapçıklar ve kırmızı düdük vererek emniyet kemeri konusunda duyarlı olmaları için tavsiyelerde bulundu. Vatandaşlar Vali Tutulmaz'a ilgi göstererek birlikte fotoğraf çektirdiler. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, denetim yaptığı özel bir araçta emniyet kemeri takmayan sürücü ve yanındaki kişiye broşürü uzatarak "Sanırım siz bu broşürde yazanları uygulamamışsınız. Eğer şimdi bir kaza yapsaydınız %45 gitmiştiniz. Bugün kampanya süreci, kampanya olmasaydı cezayı yemiştiniz. Emniyet kemerinizi bundan sonra takın" diye tavsiyede bulundu.