Kozlu Sahili'nde 24 Eylül Cuma günü start alan ve Pazar gününe kadar devam edecek olan müzik festivali konser alanı içerisinde açılan alkol satış stantlarına Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği (EMMED) sert tepki gösterdi.

Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Sekreter Hülya Özçelik basın açıklaması yaparak konserde alkol standlarının kaldırılarak alkol satışının engellenmesi çağrısında bulundu.

Dernek yönetim kurulu üyelerin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Sekreteri Hülya Özçelik, Alkol satışına izin vermesi sebebiyle Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı kınadıklarını söyledi.

Akolün de bağımlılık yapan bir madde olduğuna dikkat çeken Özçelik şunları ifade etti; "Zonguldak ilimizde gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutabilmek için bir mücadele başlattık. Zonguldak ili Kozlu ilçesinde Kozlu Belediye Başkan Sayın Ali bektaş'ın düzenlemiş olduğu ve Efes Pilsen'in sponsor olduğu gençlerimize verilen konserde konser alanında bulunan alkol satış stantları yüzünden konsere gelen gençlerimiz buradan altları alkolün etkisiyle dün akşam saat 21.00'den sonra sarhoş olmuş alkolün etkisiyle çevresine sataşmaya başlamış, birkaç kişinin üstünden de kesici alet çıkmasından dolayı güvenlik güçlerimiz müdahale etmiştir.Allkol gençliğimizi tehdit eden sorunlardan bir tanesidir. Herkesin gözü önünde alkol satış stantları on açılması gençlerimizi alkole teşvik etmek demektir. Bu konseri düzenlençyen Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş olmak üzere buraya katılım yapan tüm devlet gençlerimizi derneğimizin yönetim kurulu olarak kınıyoruz yetkilileri göreve daveti ediyoruz."