Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) l kuruluşunun 26. yıl dönümü nedeniyle Zonguldak Şubeler Platformu tarafından program düzenlendi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde yapılan programa; KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilcileri katıldı.
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Sefertaş, günün anlam ve önemini belirten şu konuşmayı yaptı:
"Keskin tarihi, kökleri emeğin yüzlerce yıllık birikimine, dalları Encümen-i Muallimden TÖS'e TÖB DER'e, TÜM-DER'e TÜS-DER'e uzanan asırlık ulu çınarın tarihidir.
KESK'in tarihi 12 Eylül karanlığını yırtanların sendika yürütme komisyonlarından kamu çalışanları platformundan, kamu çalışanları Sendikaları platformundan bugüne ilmik ilmik ördükleri emek ve demokrasi mücadelesinin tarihidir. Bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkese hepimize biçilen rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolüdür. Dolayısıyla bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil mücadeleyi yükseltme günüdür. 19 Aralık 2021 Pazar günü İstanbul ve Ankara'da düzenleyeceğimiz mitinglerde buluşalım. Emeğin halkın kürsüsünü birlikte kuralım. Bize reva görülen kara kışı baharına çevirmek için, işsizliğe yoksulluğa hayır! 'Emekten haktan yana bütçe istiyoruz' demek için sesimizi gücümüzü birleştirelim. Er yada geç emek kazanacak. İnsanca yaşam mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak barış ve kardeşlik kazanacak insanca bir yaşam mücadelesi kazanacak biz kazanacağız."