Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 2020 yılında başlatılan Ata Tohumu Projesi kapsamında, hedefler başarıyla gerçekleştiriliyor. Delihakkı Bölgesindeki üretim kapasitesi üç katına çıkarıldı. Bahar aylarında vatandaşlara dağıtılan fidelerle ilgili takipler yapılıyor. Fideleri bahçelerine ekerek üretim yapan vatandaşlar çok memnun. Kendileri de ürettikleri sebzelerin tohumları ayırarak önümüzdeki yıl için çoğaltmayı planladıklarını söylüyorlar.

Park ve Bahçeler Biriminde görevli Ziraat Mühendisi Sertaç Yılmaz, bahar aylarında dağıtılan 100 bin domates, biber, patlıcan ve hıyar fidelerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, üreticilerin bunları kendileri de çoğaltarak komşularıyla paylaşmaya hazırlandıklarını söyledi. Üreticilerden çok olumlu geri dönüş aldıklarını ifade eden Sertaç Yılmaz, vatandaşların Başkan Halil Posbıyık'a çok teşekkür ettiklerini kaydetti.

Fideleri bahçesinde yetiştiren Nevin Aydın çocukluğundaki tat ve lezzete kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, Gülşen Sivrikaya "Bizler de bunları çoğaltarak yeniden ekeceğiz ve komşularımızla paylaşacağız" dedi. Necati Aydın da ata tohumlarının yaygınlaşarak kullanılmasından çok memnun olduğunu belirterek belediye ekiplerine, bu çalışmalardan ötürü teşekkür etti.