Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında ölen güvenlik görevlisi Zekeriya Duyar'ın eşi davacı Safiye Duyar hazır bulunurken, sanık Mevlüt Can Uzun katılmadı.

Mahkeme Uzun'u, 'suçun bilinçli taksirle işlenmiş olması nedeniyle 1/3 oranında artırım uygulayarak 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra 1/6 oranında iyi hal indirimi uygulayarak sanığın cezasını 4 yıl 5 ay 10 güne indirdi. Suçun bilinçli işlenmiş olması nedeniyle cezanın para cezasına çevrilmemesine hükmeden mahkeme Uzun'un ehliyetine de 3 ay süreyle el konulmasına karar verildi.

DUYAR, "BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR BASİT Mİ?"

Karar karşısında şaşkınlık yaşadığını söyleyen Davacı Safiye Duyar ise, "Benim neler çektiğimi bir Allah biliyor. Kazada eşim hayatını kaybetti. Ben ölümden döndüm. Çocuklarım ise babasız kaldı. Bir insanın hayatı bu kadar basit olamaz. Kamera kayıtlarında her şey açık şekilde görülüyor. Ambulans şoförü yolundan sapmasa ve yolun sağından çekip gitse eşim bugün hayatta olacaktı. Adalete olan inancımızı yitiriyoruz. Ama, kimse şunu unutmasın ki, ilahi adaletten kimse kaçamaz!.." ifadelerine yer verdi.

Karardan memnun olmadıklarını belirten Davacı Avukatı Soner Çıvak, dosyayı istinaf edeceklerini belirtti. Öte yandan sanık tarafının da karara itiraz edecekleri öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kaza, 2 Haziran 2020 tarihinde Kozlu ilçesi Fatih Sitesi Kavşağı'nda meydana geldi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne nakil için hasta almaya giderken kırmızı ışıkta geçen Mevlut Can Uzun yönetimindeki 67 AJ 695 plakalı ambulans, akaryakıt istasyonundan çıkan Zekeriya Duyar yönetimindeki 67 ED 148 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Zekeriya Duyar öldü, eşi Safiye Duyar yaralandı. Gözaltına alınan ambulans şoförü Uzun tutuklandı. Bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mevlüt Can Uzun hakkında dava açılmıştı.