Kasım ayında ehliyet sınavına girecek adaylar için yeni müfredata uyumlu elektronik ehliyet sınav soruları yayınlandı. Kasım ayında yayınlanan soruları https://www.mebehliyetsinavsorulari.com/kasim-2021-ehliyet-sinav-sorulari.html adresinden çözebilirsiniz.

Ehliyet Sınavı Kaç Dakika Sürüyor? Neler Yapılıyor?

Ehliyet sınavlarıyla alakalı olan bazı bilgiler, kişilerce merak ediliyor. Özellikle sürücü adaylarına uygulanan ehliyet sınavının ne kadar sürdüğü merak edilen bir bilgidir. Ehliyet sınavları, 45 dakika boyunca devam ediyor.

45 dakika süresinin bitmesiyle birlikte sınav sonlandırılıyor. Ehliyet sınavına giren bireylerin tüm sorulara 45 dakika içerisinde cevap vermesi gerekir. 45 dakika süre sonunda cevaplarını veremeyen bireyler, sınavlarda başarısız olarak kabul edilir. Ehliyet sınavında kişilere farklı konularda ehliyet sınav soruları hazırlanıyor. Kişiler sorulara doğru cevapları vererek, başarılı olmalıdır.

Ehliyet sınav tarihleri 2021

Her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir.

Ehliyet Sınav Sonuçları 2021

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sonuçları e sınav sonuç sorgulama sayfası olan "esinav.meb.gov.tr" adresinden ilan ediliyor.

Sınava katılan aday TC kimlik numarasını ve güvenlik kodunu yazdıktan sonra sonuç bilgisine ulaşabiliyor. 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olarak kabul ediliyor. Yani 50 soru içerisinden 35 tanesini doğru yapanlar sınavı geçmiş oluyorlar. 35 doğrunun altında olanlar ise bir kez daha sınava girmek durumunda kalıyorlar.