Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin 11. Olağan Genel Kurulu Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Divan Başkanlığını TÖB-DER (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği) Çaycuma Şubesi eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanlarından Fikret Kilit'in, Divan üyeliklerini ise Zeynep Hasırcı ve İsmail Akyol'un yaptığı Genel Kurula; Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Aydoğmuş, İl Genel Meclisi Üyesi Burhanettin Çakır, SES Zonguldak Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Murat Demiroğlu, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, Karaelmas Abhaz Kültür Derneği Başkanı Aydın Vardan, BES Çaycuma Temsilcisi Hüsnü Verim, Eğitim Sen Gökçebey Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Şule Akyol, CHP Kadın Kolları üyeleri, TÖS ve TÖB-DER eski yöneticilerinden Güneş Özyurt, Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarından Hayrullah Saki, Kastamonu Göl İlköğretmen Okulu mezunu İsmet Kalfa ve emekli öğretmenler katıldı.

AKŞAN; "EĞİTİM SEN, BASKI VE GERİCİLİĞE KARŞI AYDINLIĞI SAVUNMAYA, ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR GELECEK BIRAKMAK İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEK"

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Yürütme Kurulu Üyesi Mahir Akşan, üç dönem boyunca yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptığını, bu dönem görev almayacağını söyledi. Eğitim emekçilerin yaşadıkları sorunlar karşısında yılmadan, korkmadan mücadele ettiklerini belirten Akşan, "Özellikle OHAL döneminde sendikamız yöneticileri Gökhan Taner Günsan ve İsmet Akyol 'un yayınlanan KHK ile mesleklerinden haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmeleri karşısında Çaycuma'da geniş katılımlı gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamaları ve etkinliklerle güçlü bir dayanışma gösterdik. Eğitim Sen olarak arkadaşlarımız görevlerine dönünceye kadar bu kararlı mücadelemiz sürecek. Tarih yine bizi haklı çıkaracaktır. Eğitim Sen, baskı ve gericiliğe karşı aydınlığı savunmaya, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için mücadele etmeye devam edecek ve bizler her zaman sendikamızın yanında olacağız. Bu anlamda birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yürütme kuruluna da başarılar diliyorum. Yaşasın Eğitim Sen, Yaşasın onurlu mücadelemiz." dedi.

GÜNSAN; "ÇAYCUMA, SENDİKAL MÜCADELE AÇISINDAN DA ASLINDA BİR OKULMUŞ"

Genel Kurulda KHK ihraç edilen ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi iken kızının eğitim durumu nedeniyle İzmir'e taşınan Gökhan Taner Günsan'ın gönderdiği mesaj okundu. Günsan mesajında, "Bildiğiniz gibi kızımın eğitim durumundan dolayı Çaycuma'dan ayrılmak zorunda kaldım, bu olağan genel kurulda mesafe ve şartlardan dolayı aranızda olamıyorum, aranızda olamamanın hüznünü yaşıyorum, hepinizi özlemle kucaklıyorum. Farklı bir şehre gidince yani Çaycuma'ya uzaktan bakınca anladım ki, aslında Çaycuma'da Eğitim Sen olarak çok önemli işler yapmışız ki, bu yaptığımız dayanışma ve mücadele şu anda burada ve çoğu yerde konuşuluyor; mücadelemiz takdirle karşılanıyor. Tabii ki bu başarı sendikamızın üyeleri ve dostları; yani sizin sayenizdedir. Çaycuma, sendikal mücadele açısından da aslında bir okulmuş. Ben de bu okuldan aldığım örgüt disiplini ve mücadele azmiyle şimdi İzmir'de mücadeleye kaldığım yerden devam ediyorum, yetişebildiğim bütün emek ve demokrasi mücadelelerine katkıda bulunmaya çalışıyorum. Evet, sevgili yürütme kurulumuzla birlikte iki dönem temsilciğini yürüttüğümüz sendikamız bugün yeni fakat aynı özverili ellerle mücadeleye devam edecektir. Birlikte çalıştığım yürütme kurulu arkadaşlarıma emek ve demokrasi mücadelesine verdikleri katkıdan dolayı sonsuz teşekkür ederim, yeni seçilen yürütme kurulu arkadaşlarıma da şimdiden başarılar dilerim. Eğitim Sen gibi aktif ve dinamik bir örgütte yönetici olmak kolay değil, zorlukları oluyor; ama geriye dönüp baktığınızda ülkenin bu karanlıktan kurtulması için yapılan emek ve demokrasi mücadelesinde taşın altına elini koymanın da huzurunu yaşıyorsunuz. Ve ben inanıyorum ki siz Eğitim Sen üyeleri ve dostları yeni seçilecek yürütme kurulumuzun yanında olacak ve yükünü paylaşacaktır. Sözü fazla uzatmadan bizden önce de bu mücadeleye emek vermiş eski yürütme kurulu üyelerini, yeni seçilen yürütme kurulu üyelerini ve siz değerli Eğitim Sen ve KESK dostlarını saygıyla selamlıyorum. Nerede olursak olalım karanlığın üstüne yürümeye devam edeceğiz ve geri döneceğiz. Bugünlerden yarınlara sadece direnenler kalır diyerek, hepimizi selamlıyorum." dedi.

AKYOL; "DİĞER SENDİKALARIN HEPSİNİN ÜÇ YILDA YAPTIĞI ÇALIŞMAYI EĞİTİM SEN ÇAYCUMA'DA BİR AY İÇİNDE YAPIYOR"

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteriyken KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol ise yaptığı konuşmada mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve antidemokratik uygulamaların hedefi olan Eğitim Sen'in yılmadan kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ettiğini söyledi. Yaptıkları çalışmalar nedeniyle Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyelerini kutlayan Akyol, "Çaycuma'da çok sendika var ama diğer sendikaların hepsinin üç yılda yaptığı çalışmayı Eğitim Sen Çaycuma'da bir ay içinde yapıyor. Her dönem Eğim Sen'in yükü ağır olmuştur. Eğitim Sen, yalnızca kendi üyelerinin değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerin, velilerin hakları için mücadele ediyor." dedi. KHK ihraçları sonrasında Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta, Çaycuma'da ve Zonguldak'ın diğer ilçelerinde de mücadelenin ve dayanışmanın kararlı bir şekilde sürdüğünü belirten Akyol, "Sendika birliktir, dayanışmadır, mücadeledir. Sendika en zor anlarda mağdur olan üyesinin yanında yer aldığında gerçek anlamıyla bir sendikadır. Tarih, mağdur olan üyelerini yalnız bırakan sendikaları değil; hukuksuz bir şekilde ihraç edilen üyeleriyle maddi ve manevi dayanışma gösteren Eğitim Sen'in, Eğitim Sen dostlarının bu onurlu duruşunu altın harflerle yazacaktır. Eğitim Sen, TÖS ve TÖB-DER'den miras aldığı dayanışma ve mücadele geleneğini sürdürecek ve kazanan Eğitim Sen ve KESK olacaktır. Seçilecek yeni Yürütme Kuruluna başarılar diliyor, her zaman yanlarında olacağımızı belirtiyorum." dedi.

Selüloz İş Sendikası Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura ve Erdal Demircan tarafından Genel Kurula dayanışma mesajları gönderildi. Yürütme Kurulu Üyesi Çağdaş Aksakal tarafından on sayfalık Çalışma Raporu özet olarak okundu, Mahir Akşan tarafından ise Mali Rapor okundu.

Raporların aklanmasından sonra yapılan seçimlerde Orhan Çakmak, Zeynel Bakıcı, Çağdaş Aksakal, Evrim İzci ve Ümit Eser Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildi. Ayrıca 51 kişilik Eğitim Sen Zonguldak Şube Genel Kurul delegesi de seçildi.

Yeni seçilen Yürütme Kurulu üyeleri birlikte mücadelenin ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak yapacakları çalışmalar hakkında konuştular. Seçilen Yürütme Kurulu önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak.