Günümüzde artık resmi gereksinimlere bağlı olarak birçok türden işlem tamamen elektronik ortamda yapılabilir bir hale gelmiştir. Normal fatura yerine E-fatura ya da E-Arşiv Fatura düzenlenebilmekte ve bunun gibi daha birçok evrak elektronik ortamda hazırlanabilmektedir.

Mesela, çalışan ücret bordroları için E-Bordro hazırlanabilmekte ve bunlar dijital alanda kullanım için işlevsel olabilmektedir. Bu evrakların dijital ortamda hazırlanması ve yasal geçerli olarak EDM Personel KEP Sistemi üzerinden kolayca gönderilmesi ve saklanması adına EDM Bilişim tarafından profesyonel hizmetler sunulmaktadır.

EDM Bilişim'in Hizmetlerinden Faydalanmanın Avantajları

E-fatura, E-Arşiv, E-Defter hizmetleri ve daha bunun gibi birçok türden alana yönelik olarak dijital çözümler üreten EDM Bilişim'den destek almak birçok yönden önemli avantajların elde edilmesini sağlamaktadır.

  • Kişisel verilerin güçlü şifrelerde daima koruma altında olması,
  • Malzeme ve kağıt türündeki israfların önüne geçilmesi,
  • Bilgi akışının ve alışverişinin daha fazla hızlanması,
  • İlgili işlemlerin dijital alanda tam zamanında yerine getirilmesi,
  • Ekonomik açıdan işlemler kapsamında önemli tasarrufların elde edilmesi,
  • Değişen mevzuatlara kolayca bir uyum sağlanması,

Genel olarak dijital dünyaya yönelik olarak çözümler üreten EDM Bilişim bünyesinde hizmet alan kişiler bu yönde faydalar elde edebilmektedirler.

E-Mutabakat ve E-Müstahsil

Resmi muhasebe sistemlerine kusursuz entegrasyon sağlayan EDM E-Mutabakat sistemiyle dijital alanda ilgili belgeler normalden farklı olarak elektronik ortamda gönderilebilmekte yasal geçerli ve güvenle saklanabilmektedir.

Yapılan çeşitli türdeki anlaşmaların resmi olarak kayıtlarını içeren bu belgeler uzun süreler boyunca dijital alanda sorunsuz olarak saklanabilmektedir. Dönüşüm hizmetleri aracılığıyla bu konuda beklentilere uygun şekilde ilgili işlemler yapılabilmektedir.

E-Müstahsil hizmetleri sayesinde de tıpkı diğerinde olduğu gibi ilgili evrakların sanal ortamda güvenle saklanabilmesi mümkün olmaktadır. Defter tutamayan toptancıların veya çiftçilerin düzenlemek durumunda kaldığı bu müstahsil makbuzları artık dijital alan üzerinden de kesilerek hazırlanabilmektedir. Buna yönelik yapılan işlemlerde herhangi bir kağıt evraka gereksinim olmamaktadır.

E-Bilet Sistemi

E-Bilet alıcı kişilere birtakım elektronik sistemlerin kullanılması yoluyla gönderimlerin yapılabilmesi için oluşturulmuş olan elektronik biletleri tanımlamaktadır. E-bilet kullanımı birçok alanda oldukça yaygınlaşmış bir hale gelmiştir. EDM Bilişim'in bu alanda Türkiye'nin e büyük otobüs firmalarına bir süredir başarılı hizmet verdiği gözlenmektedir.

Özellikle kara yolu, deniz yolu, uluslararası veya şehirlerarası yolcu taşıması işlemlerinde bu biletlerin kullanım alanı bulunmaktadır. Bu sistem sayesinde bilet düzenlemek durumunda olanlar bunu eskisine göre bu yöntemle daha rahat gerçekleştirebilmekteler.

KEP Hizmetleri

Kayıtlı elektronik posta diğer adıyla KEP sistemi günümüzde dijital alanda yapılan birçok türden işlem doğrultusunda oldukça etkin bir şekilde kullanılmaktadır. KEP sistemini kullanmanın birçok yönden önemli avantajları vardır.

Bunlar arasında veri teslimatının zamanında yapılması, içerik bütünlüğünün korunması ve ilgili işlemin kaybolmayacak şekilde kayıt altına alınabilmesi gibi avantajlar yer almaktadır. EDM Bilişim hizmetleri ile bu verilerin yönetilmesi ve uzun süreler saklanabilmesi her yönüyle daha kolay olabilmektedir.

E-İmza Hizmetleri

E-imza hizmetleri sayesinde dijital alanda yapılan resmi işlemlerde verilerin bütünlüğü en iyi şartlarda korunaklı bir hale getirilmektedir. E-Devlet sistemiyle uyum sağlandığından ötürü her türde işlem bu hizmet sayesinde güvenle yapılabilmektedir. EDM Bilişim Java bağımsız E-İmza ürünüyle tüm ulusal ve uluslararası uygulamalara java değiştirmeden anında girişi sağlamaktadır.,