Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara, tüm malzemelerde görülen artışlar ilaç üretim sektörünü de etkilediğini ifade ederek bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

'Eczacı ilaç saklıyor' ifadesini kabul etmediklerini belirten Ayşegül Kara "Eczacı en yakın sağlık danışmanınızdır. Önceliği toplum sağlığıdır. Bu sebeple "Eczacı ilaç saklıyor" ifadesi gerçeği yansıtmıyor" dedi.
Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara'nın açıklaması şöyle:
"İlaçta sorun devam ediyor.
Piyasada çoğu ilaç bulunamıyor. Hastalarımızın tedavilerini devam ettirmek için bölgemizdeki tüm eczanelerimiz ve ilaç depoları tüm imkanlarını kullanarak hizmet vermeye çalışıyor. İlaçlar ve konu bahsi geçen mama üretici firma tarafından piyasaya verilmediği için bulunamıyor. Yani ilaç ve /veya mama yokluğunun sebebi 'Eczane' değildir. İlaçlar, İlaç Fiyat Kararnamesi gereği senede bir kez Şubat ayında fiyat alır. Ancak tüm piyasada ekim ayından beri yaşanan temel ihtiyaç maddelerinde ve tüm malzemelerde görülen artışlar ilaç üretim sektöründe de kendini göstermiştir ve maaliyetleri arttırmıştır. Bir an önce bu duruma çözüm bulunması çağrımızı yineliyoruz.
Eczacı en yakın sağlık danışmanınızdır. Önceliği toplum sağlığıdır. Bu sebeple "Eczacı ilaç saklıyor" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır."