Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, '128 milyon dolar' pankartı ve Gazipaşa Caddesi'nde dağıttıkları bildiriler yüzünden Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdiler.

Hiçbir girişimin siyaset yapmalarını engellemeyecek yeni belirten Ebru Uzun "Demek ki doğru yerden doğru soruları soruyoruz" dedi.

Ebru Uzun, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Savcılığın talimatıyla pankartımızı 10 dakika içinde astığımız gibi geri söktüler. Dün ifadeye çağırıldık, hem 128 milyar dolar nerede afişi ile ilgili hem de dünden beri caddede merkez ilçe yöneticileleriyle birlikte yaptığımız bildiri ve maske dağıtımıyla ile ilgili İfade verdik. Dağıttığımız bildirilerden birinde suç unsuru gördüler. Elektrik ve doğalgaz faturalarındaki fahiş artış ve vergiler ile ilgili bilgilendirme broşürlerimizde suç unsuru buldular. 'Tek adam A.Ş' ibaresini yüzünden dört partili arkadaşımız ile birlikte ifade verdik. Siyaseten bize siyasi çalışma yaptırmama amacı güdüyorlar diye düşünüyorum. Ama biz bunlardan yılacak değiliz, gerekirse gidip ifadenizi veririz biz hiç kimseye hakaret etme gibi bir tavrımız zaten yok. Dağıttığımız bildiriler ve pankartlarımızda hakaret yok. Buradan Cumhurbaşkanına hakaret çıkartmak zaten Cumhurbaşkanına hakaret diyebiliriz. Bu bizi engellemeye çalışanlara da suç duyurusunda bulunanlara da teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar benzer çalışmaları hep yapmıştık ama o kadar ses getirmemişti. Engelleme çalışmaları kampanyamızı daha da büyüttü. Demek ki doğru yerden doğru soruları soruyoruz ki rahatsız oluyorlar."