İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanı Sabahattin Durmuşoğlu 9 Şubat 2020 tarihinde yapılacak ilçe kongresi için tekrar aday olduğunu açıkladı.

Adaylığını basın toplantısı ile açıklayan Durmuşoğlu; "Öncelikle Suriye'nin İdlib kentinde saldırıya uğrayan 5 asker ve 3 sivil vatandaşımızın şehit olması sebebiyle şehitlerimize Allah'tan rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Türk milletinin başı sağ olsun. Bu açıklamayı da bir grup halinde basın önünde yapmak zaruret hasıl haline gelmiş, çünkü basınmilletin sesi, gözü, kulağı ve algı alanıdır. Bugün basınımızın durumu içler acısı vaziyette; 2019 yılında sınır tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından her yayınlanan "Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi"nde 5 kategori olup Türkiye'miz de 4 kategori zor durumdadır. Gücü kontrol ve dengede tutabilmek için medya kullanılmaktadır. Bizde adalet ve hukukun üstünlüğünü savunarak medyayı da kullanmak zorundayız. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğünü şimdiden kutluyorum.

Çaycuma Belediyesinin "Değerlerimiz sahip çıkıyoruz" başlığıyla yürüttüğü kültür hizmetleri kapsamında, ölümünün 10. Yılında, Çaycumalı Değerli Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı'ya ait; 'Atatürkçülüğü ile ilgili; Atatürk nesli, büyük emanetin bekçileridir. Türk Bayrağının dalgalandığı her karış toprak, emperyalizmin tasmalı uşakları üzerine bastığı an, baştan başa lav kesilecektir. Bu topraklar üzerinde hiçbir kötü niyetliye yer yoktur. Ankara kalesinin ölümsüz şafağı asla kararmayacaktır' dizileri ile sözüme başlamak istedim.

Partimiz Çaycuma İlçemizde benimde ilçe sekreteri olarak görev aldığım yönetim kurulunca Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Köktürk abimizin başkanlığında 27.12.2017 tarihinde kuruldu. Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda Erhan Bilgin kardeşimizin başkanlığı ve daha sonra ise bu kardeşimiz mazeretine binaen istifası sonucu bu görevi bende isteyerek Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin 26.06.2019 tarihindeki olurları ile tarafıma tevdi edilerek aldım. İlk İlçe Başkanımız, ikinci ilçe başkanımız ve daha sonrasında benim başkanlığım zamanında; iyi partinin gelişmesi ve güçlenmesini engellemek isteyen hizip ve art niyetli kişilere rağmen büyük başarılar sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz Allah'ın izni ile.

Bizler hepimiz başka partilerin görüş ve düşüncelerinden koparak buraya geldik ve şuan hepimiz iyi partiliyiz ve böyle olmaya da devam ederek inşallah ilçemiz ve dolayısı ile ülkemizde çok kısa bir zaman içinde iktidar olacağız. Bizler neden iyi partiyi seçtik; Demokrasi için, hukukun üstünlüğü için, çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin hayalleri için, ülkemizin geleceğini huzur ve güven ortamında oluşturmak için, bilim üreten bağımsız üniversitelerimizde çağdaş ve bilimsel eğitim verilmesi için, bağımsız medya ve bağımsız sivil toplum örgütlerinin denetleme görevlerini hakkıyla yapabilmeleri ve kuvvetler ayrılığı ilkesine sıkı sıkıya bağlı bir ülke yönetimi oluşturmak için elbette İyi Parti'yi seçtik. Rüşvet, hile, çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenine karşı çıktığımız için, Aç hür, Tok esir olmaktan kaçındığımız için burayı seçtik ve Genel Başkanımız Meral Akşener'in arkasında saf, dimdik ve cesur yüreklerimiz ile dizildik.Küçük hesaplar peşinde koşmadık, 'koşanlar ile de işimiz olmaz' diyerek almayı değil vermeyi düşünen birileri olarak belirli bir tarihe kadar hep birlik ve beraberlik içinde saflarımızı daha da genişletmek için mevcut bulunduğum ilçe başkanlığı görevime 9 Şubat 2020 tarihinde yapacağımız 2. Olağan kongrede oluşturacağım yeni yönetim kurulu ile yine devametmek istiyorum. Bu görev ve sorumluluk bilinci içinde siz üye-delege olan arkadaşlarımdan yetki istiyor ve sizlerin de bu görevi bana vereceğinize inancım tamdır. Allah yar ve yardımcımız olsun"dedi.

İYİ Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı için daha önce Şenol Cin ve Bulut Vidinli de adaylığını açıklamıştı.