Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde poşet içinde göbek bağı mandal ile bağlı şekilde otobüs durağına bırakılan 2 günlük kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, jandarma, bebeği bırakan kişiyi arıyor.

İlçeye bağlı Kayıkçılar Köyü'nde sabah saatlerinde işe gitmek üzere durağa gelen ve bebeği bulan 57 yaşındaki 2 çocuk babası Baki Yardım bebeği bulduğunda çok üzüldüğünü belirterek; "Sabah saat 08.15 gibi işe gitmek üzere geldiğim durakta bir poşet fark ettim. İçinde battaniye vardı. O sırada bir çocuk sesi geldi. Etrafıma baktım kimse yok. Açtığımda içinde bir bebek olduğunu gördüm. Çocuğun başı banka sıkışmıştı. Yavaş yavaş kucağıma aldım. Hemen sağlık ekiplerine aradım. O sırada servisim geldi ancak binmedim. Sağlık ekipleri ve jandarma gelene kadar bekledim. Birkaç dakika daha çocuğun sesini duymasam fark etmeyip servise binip işe gidecektim. Orda bir can bırakılmış o anki duygularımı anlatamıyorum. İnsan olan bunu yapmaz. Köpekler bile yavrularını suya düştüğü zaman ağzı ile çıkarıyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Bebek iki günlükmüş ama Allah uzun ömürler versin çok sağlıklı ve iki aylık gibi görünüyordu. Bebeği bırakanın kim olduğunu jandarma araştırıyor. Benim tahminim yabancı birileri gelip bıraktı.

Bebeğin sevk edildiği Çaycuma Devlet Hastanesi yönetimi ise bebeğin genel durumu iyi olduğunu ifade ederek; " Destek amaçlı hastanemizde yatıyor. Bakımı ve beslenmesi bizim hemşirelerimiz tarafından yapılıyor. Gönüllük esasına göre 24 saat bakımı yapılıyor. Anormal bir bulgu yok. Tedbir amaçlı testlerini yapıyoruz. Sonuçlar çıkınca bir aksilik olmazsa pazartesi günü taburcu yapılarak Sosyal Hizmet Merkezi kurumlarına teslim edilecek" dediler.